• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Abessijn

Abessijn kittens

Abessijn kopen?

Heb je interesse om een Abessijn te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

Het ras abessijn is een van de oudste kattenrassen. Het komt uit de jungle van Zuidoost-Azië. Abessijnen worden wel eens gezien als ‘minipoema’s’. Het zijn dan ook heel slanke, behendige en atletische katten. De Abessijn is een ‘aanwezige’ kat. Ze kan op een bijzondere manier aan haar baasje duidelijk maken wat ze wil. Toch is ze niet opdringerig. Deze extraverte kat heeft een sterke persoonlijkheid en een eigenzinnig karakter maar is niet luidruchtig. Abessijnen houden ervan om dicht bij hun gezinsleden te zijn. Ze gaan gewoonlijk ook goed om met andere katten. Zelfs met honden kunnen ze hechte vriendschappen sluiten. Ook zijn ze best kindvriendelijk.

Uiterlijk

De abessijn is een kattenras met grote, amandelvormige ogen die een nieuwsgierig karakter en intelligentie weerspiegelen. De ogen zijn glanzend ambergrijs, lichtbruin of groen van kleur. Abessijnen hebben ook een korte, fijne vacht die dicht tegen het lichaam zit. De haren zijn zijdezacht en kunnen verschillende kleuren aannemen. Reebruin, wildkleur, rood en crème komen vaak voor. Maar ook kaneelkleur, blauwgrijs, chocoladekleur en lila zijn bekende tinten bij dit ras. De vacht vertoont ook ‘ticking’. Dit zijn streepjes die voorkomen op de individuele haren. Elk haar is twee tot vier keer gestreept en dit creëert een gespikkeld effect. Deze katten hebben lange, elegante poten, oren die ver uit elkaar staan en een slanke staart. Abessijnen wegen gemiddeld 2,5 tot 5 kg.

Andere bijzonderheden

Een Abessijn is een kat die ruimte nodig heeft. Verder is het een ongecompliceerde kat die gemakkelijk te verzorgen is. De vacht is kort en heeft geen bijzondere zorg nodig. Wekelijks borstelen om dode haren te verwijderen is wel een goed idee. Ook het gebit laat je best regelmatig controleren door de dierenarts. Het loont om deze katten te laten vaccineren tegen bekende infectieziekten, als dit nog niet gebeurd is. Deze vleeseters hebben veel nood aan gezonde eiwitten. Vers vlees en kwalitatief kattenvoer houden dit ras in tiptop conditie. Een abessijn heeft een levensverwachting van tussen de 9 en de 13 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland