• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Afghaanse windhond

Afghaanse windhond puppies

Afghaanse windhond kopen?

Heb je interesse om een Afghaanse windhond te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Afghaanse Windhond is een van de oudste rassen. Hij staat voor afstandelijke elegantie. Sommigen zeggen dat hij iets komisch heeft. Dit ijdele, waardige dier is allesbehalve slaafs. Ze zijn rustig binnenshuis en buitenshuis enorm attent naar anderen toe. De afghaan zal de katten die bij het gezin horen zonder morren accepteren. Ook kinderen zal hij zeker geen kwaad doen, al klikt hij het best met wat oudere kinderen. Het is immers een delicate hond. Andere honden zijn op zich geen probleem, maar de reuen kunnen zich wel dominant gaan gedragen ten opzichte van andere mannetjes.

Uiterlijk

De reu van de Afghaanse windhond wordt tussen de 68 en 74 cm hoog. Een teefje wordt tussen de 63 en 69 cm. Rood en ‘black-and-tan’ zijn de vaakst voorkomende vachtkleuren. De vacht is dik en zijdeachtig met een zeer fijne structuur.

Andere bijzonderheden

Een doorsnee Afghaanse windhond blaft heel weinig. Hij kan goed getraind worden maar het kan wat geduld vragen. Dagelijkse wandelingen zijn noodzakelijk om aan de bewegingsbehoefte van dit ras te voldoen. Windhonden zijn erg gevoelig en hebben een lage pijngrens. Ze hebben veel verzorging nodig en bij voorkeur een professionele trimmer. Eén keer per week moet je de vacht wassen om klitten te voorkomen. Dit ras wordt gewoonlijk 12 tot 14 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland