• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Airedale terriër

Airedale terriër puppies

Airedale terriër kopen?

Heb je interesse om een Airedale terriër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Airedale terriër is een avontuurlijke en opgewekte hond die graag zijn grenzen verlegt. Hij is van nature dan ook erg leergierig en flexibel. Deze terriër is een echte compagnon die je perfect kunt meenemen op restaurant, op uitstap of op vakantie. Ook voor de hondensport zijn ze heel geschikt. Hoewel Airedale terriërs goed weten wat er van hen verwacht wordt, volgen ze niet zomaar bevelen op. Net zoals alle terriërs hebben deze honden een eigenzinnig kantje. Deze intelligente, zelfbewuste dieren delen graag hun eigen mening en wensen met hun baasje. Door hun sterke persoonlijkheid en onverschrokkenheid vragen ze ook regelmatig om fysieke en mentale uitdagingen. De Airedale terriër is een prima gezinshond. Het is een vrolijke makker voor volwassenen en een grappige speelkameraad voor kinderen. Maar toch is een saai schoothondjesbestaan niet weggelegd voor deze temperamentvolle viervoeters.

Uiterlijk

Deze sympathieke terriër blaakt van de energieke ondernemingslust en dat zie je aan zijn aandachtige blik en gespitste oren. Zijn compacte, gespierde lichaamsbouw en dichte, stugge vacht hebben een bijzondere aantrekkingskracht bij hondenliefhebbers over heel de wereld. Doorgaans bereikt de Airedale terriër een schofthoogte van tussen de 55 en de 61 cm. Daarmee behoren deze honden tot de grootsten onder de (Engelse) terriërs. Zoals gebruikelijk zijn de mannetjes iets groter dan de vrouwtjes. Hun ideale gewicht ligt tussen de 20 en de 23 kg maar sommige reutjes kunnen wel tot 28 kg wegen. Kenmerkend voor dit ras zijn de lange kop en baard en de typische vachtkleur die ‘black and tan’ wordt genoemd.

Andere bijzonderheden

Aangezien terriërs de neiging hebben om te domineren, hebben ze een consequente opvoeding nodig. Indien vroeg gesocialiseerd is het geen enkel probleem om dit ras samen te zetten met andere honden. Oorspronkelijk werden Airedale terriërs gefokt voor de otterjacht. Dus je moet ze wel goed in de gaten houden als er ook knaagdieren of katten in huis rondlopen. In tegenstelling tot de meeste andere rassen heeft deze hond geen natuurlijke rui, dus je moet hem goed beschermen bij extreme hitte. Om de vacht schoon te houden, is het raadzaam om deze terriër wekelijks te borstelen met een harde borstel. Vooral na de winter is dit belangrijk. De vacht moet zo’n twee tot drie keer per jaar getrimd worden en in de zomer is het belangrijk om regelmatig te controleren op teken. Deze gezinshonden worden gemiddeld 14 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland