• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Alaska-malamute

Alaska-malamute puppies

Alaska-malamute kopen?

Heb je interesse om een Alaska-malamute te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De alaska-malamute (in het Engels ‘Alaskan Malamute’) werd oorspronkelijk gefokt als sledehond. Het is een echte werkhond. Hij is vriendelijk en trouw maar zeker niet slaafs. Het zijn zelfstandige dieren en ze kunnen zelfs wat dominant zijn. Toch is vooral hun intelligentie en hun rustige, loyale aard kenmerkend. Over het algemeen kunnen ze goed met kinderen om want ze zijn in principe hartelijk tegen iedereen. Goede waakhonden zijn het dus niet. Katten zijn ook minder geschikt als huisgenoten, tenzij ze er van jongs af aan mee opgroeien.

Uiterlijk

Een alaska-malamute heeft een schouderhoogte van 54 (teefje) tot 64 (reutje). De mannetjes wegen zo’n 38 kg en de vrouwtjes rond de 31 kg. Hun dubbele, stokharige vacht beschermt hen tegen gure weersomstandigheden. De dikke, grove bovenvacht bedekt een meer dichte, vettige, wollige ondervacht. Vachtkleuren variëren van lichtgrijs tot zwart en van sable tot rood.

Andere bijzonderheden

Het is een goed idee om de vacht van deze Alaskische malamute tweemaal per week te borstelen. Twee keer per jaar komt hun ondervacht erdoor. Aangezien de vacht vuilafstotend is, is het niet echt nodig om deze hond te wassen. Alaskans zijn uitstekend beschermd tegen de kou door hun dikke vacht. Ze kunnen dan ook perfect buitenshuis gehouden worden. Het zijn wel beruchte gravers dus hou zeker je omheining in de gaten. Natuurlijk hebben ze hun dagelijkse portie lichaamsbeweging nodig. Veel ruimte is daarom een aanrader. Dan kunnen ze naar hartenlust rennen en spelen. Hun levensverwachting is ongeveer 12 tot 15 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland