• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Amerikaanse bulldog

Amerikaanse bulldog puppies

Amerikaanse bulldog kopen?

Heb je interesse om een Amerikaanse bulldog te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Amerikaanse bulldog is een loyale en betrouwbare waak- en gezelschapshond. Hij is zelfzeker, vastberaden en dapper, dus heldendaden verrichten voor zijn familie doet hij zonder aarzelen. Hij beschikt over een sterk ontwikkeld instinct om zijn gezin te beschermen en ongeziene alertheid. Nochtans heeft hij geen greintje vijandigheid in zich. Hun natuurlijke gereserveerdheid ten opzichte van vreemden kun je gemakkelijk bijsturen met consequente gehoorzaamheidstraining. Het is ook belangrijk hem goed te socialiseren. Verder zijn Amerikaanse bulldogs vlijtige werkhonden, die in Spanje zelfs worden ingezet bij stierengevechten. Maar ook voor boeren is dit een populair ras door hun veelzijdigheid en gretigheid om diverse taken te volbrengen. Jagers nemen hen graag mee om (was)beren, everzwijnen of eekhoorns te helpen scoren. Hun intelligentie maakt hen ook gemakkelijk te trainen.

Uiterlijk

Amerikaanse bulldogs zijn krachtige, gespierde, stevige rashonden. Toch zijn ze ook opvallend wendbaarder en sneller dan hun Engelse en Franse tegenhangers. Dat komt onder andere doordat hun poten iets langer zijn. Ze staan bekend om hun behendigheid en lichtvoetigheid en kunnen hoog springen. Mannetjes zijn over het algemeen zwaarder dan de vrouwtjes, die een iets verfijnder postuur hebben. Deze bulldogsoort wordt tussen de 48 en 71 cm groot en weegt tussen de 30 en de 58 kg. Amerikaanse bulldogs hebben een korte, dichte, glanzende vacht die in veel verschillende kleuren en gradaties voorkomt. Men geeft doorgaans de voorkeur aan een zwarte vachtkleur boven een witte.

De borst van deze honden is breed en matig diep. Hun brede schouders dragen hun gespierde nek met grote, vierkantige schedel, brede vierkante snuit en sterke kaken. De kleine oortjes en afgeronde, amandelvormige ogen staan vrij ver uit elkaar. Hoewel de ogen meestal bruin zijn, kunnen ze ook in andere kleuren voorkomen. Zelfs irissen in twee verschillende kleuren komen voor, meestal bruin en blauw. De neus is bij voorkeur zwart, maar kan ook bruin, rood of ‘grizzle’ zijn. Amerikaanse bulldogs hebben een puntige staart die dik begint aan de basis en smaller wordt naar het uiteinde toe.

Andere bijzonderheden

Een Amerikaanse bulldog is bijzonder goed in jagen, (be)waken, gewicht trekken en volgen. Je kunt deze honden ook trainen om voorraad te beschermen tegen roofdieren of om vee te drijven. Ze zijn pas echt gelukkig als ze hun bezigheid hebben, zich nuttig kunnen voelen en dichtbij de mensen kunnen zijn van wie ze houden. Daarom hebben ze echt een stevige dosis dagelijkse mentale en lichamelijke oefeningen nodig. Anders kunnen ze gedragsproblemen vertonen. Gemiddeld wordt de Amerikaanse bulldog 11 à 12 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland