Thuislevering mogelijk

25+ jaar ervaring

Erkende kennel met garantie

100% conform wetgeving

Goede begeleiding

Amerikaanse Cocker

Karakter

De Amerikaanse Cocker Spaniël is een zachtaardige en (kind)vriendelijke hond. Hij kan ook goed overweg met andere huisdieren en gasten. Hij durft nogal eens met zich te laten sollen dus je moet hem wel goed beschermen tegen wilde spelletjes of ruwe kinderstreken. Deze gezellige hond is levendig en speels en dol op water. Hij is ook intelligent en gehoorzaam. Zijn favoriete bezigheden zijn zwemmen en apporteren.

Uiterlijk

Een Amerikaanse Cocker weegt tussen de 11 en de13 kg en meet maximaal zo’n 38 cm hoog. Je herkent hem aan zijn lange hangoren, ronde kop en vierkantige, brede snuit. Zijn ogen zijn innemend en subtiel amandelvormig. Zijn halflange zijdeachtige vacht is lichtjes gegolfd op de poten, buik, borst en oren. Op zijn kop is het haar korter en fijner. Deze eersterangs hond bestaat in verschillende kleuren: beige, bont, roestkleur, chocoladebruin, zandbruin en zwart. Voor het personage Lady uit de Disneyfilm Lady en de Vagebond koos men een Amerikaanse Cocker Spaniël omwille van hun gracieuze uiterlijk. Ze hebben een iets ander lichaamstype dan de Engelse Cocker Spaniël en zijn iets kleiner.

Andere bijzonderheden

De indrukwekkende halflange vacht van de Amerikaanse Cocker Spaniël moet goed onderhouden worden. Vaak borstelen en wassen is geen overbodige luxe. En men raadt ook aan om zijn haren om de drie maanden te (laten) knippen. Dan vallen de ruiperiodes heel erg goed mee! Amerikaanse Cockers zijn ideale huishonden, al zijn het van oorsprong typische jachthonden of boerderijhonden. Ze passen zich ook aan op een appartement en kunnen zich ook prima zelfstandig vermaken. Ze moeten wel sociaal worden opgevoed zodat ze op latere leeftijd niet schuchter worden. Zijn levensverwachting is 13 tot 14 jaar.