• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Amerikaanse pitbull terriër

Amerikaanse pitbull terriër puppies

Amerikaanse pitbull terriër kopen?

Heb je interesse om een Amerikaanse pitbull terriër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Amerikaanse pitbull terriër wordt ook soms ‘Yankee Terriër’ genoemd en is nauw verwant aan de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Deze trouwe gezelschapshond heeft voor sommige mensen een schrikwekkend uiterlijk, maar is eigenlijk een trouwe, aanhankelijke huisvriend. Geef je hem tijdig de juiste gedragstraining en socialisatie, dan leert hij uitstekend opschieten met andere huisdieren en kinderen. Je moet wel rekening houden met zijn natuurlijke drang om met andere honden te beginnen vechten, zeker wanneer hij wordt uitgedaagd. Maar dit maakt Amerikaanse pitbulls wel uitstekende thuisbeschermers. Vooral een assertief maar respectvol en geduldig baasje is een goede match voor deze hond. Met zijn hulp kan deze hond zich echt ontpoppen tot trouwe familiehond die tot het uiterste gaat om zijn eigenaar te plezieren. Zelf is hij immers ook enorm gevoelig voor beloningen, felicitaties en fysieke genegenheid. Door zijn intelligentie en leergierigheid is de Amerikaanse pitbull ook een prima werkhond.

Uiterlijk

De Amerikaanse pitbull terriër staat bekend om zijn grote, krachtige kop en kaken. Deze kenmerken werden verkregen door de exemplaren die in de 19de eeuw door Engelse, Ierse en Schotse immigranten in de V.S werden binnen gebracht selectief te gaan fokken. In oorsprong is deze stevige hond een kruising van een bulldog met een oudere terriërlijn. De combinatie van een laag gedragen staart met hoog aangezette oren is ook kenmerkend voor dit ras. Het compacte lichaam met korte rug en gespierde poten samen met zijn wrede mediareputatie maken deze hond een prima verjager van ongenode gasten. Dit ras is dan ook populair bij (vee)boeren als trouwe beschermer. Reuen worden gemiddeld 16 à 48 cm groot en 16 tot 27 kg zwaar. Teven variëren in hoogte tussen de 43 en 46 cm en wegen doorgaans tussen de 13 en 23 kg. De korte, harde en dichte vacht van deze honden komt in haast alle kleuren voor.

Andere bijzonderheden

De agressieve reputatie van Amerikaanse pitbull terriërs is niet geheel terecht. Hun natuurlijke agressie is namelijk gericht op andere honden, niet op mensen. En zelfs dit kan overwonnen worden met de juiste training. Dat maakt dat dit ras een groeiende populariteit kent als huisdier maar ook vaak als speur- of politiehond wordt ingezet. Vroeger werden ze ook vaak gebruikt om stieren te voederen. Aangezien deze viervoeters van nature heel sterk zijn, is het belangrijk om hen van jongs af aan te leren om niet aan de leiband te trekken. Bescherm deze pitbullsoort, net als alle andere, ook goed tegen de hitte wanneer nodig. Deze rashonden worden gemiddeld 12 jaar oud als ze goed worden verzorgd. Ze hebben minstens 1 uur beweging nodig per dag. Hebben ze een tuin om in te ravotten, dan zullen ze zich binnen rustig gedragen en zich buiten heel sportief uitlaten.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland