• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Argentijnse Dog

Argentijnse Dog puppies

Argentijnse Dog kopen?

Heb je interesse om een Argentijnse Dog te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Argentijnse dog of ‘dogo Argentino’ werd als nationale hond van Argentinië in zijn land van oorsprong ingezet voor de jacht op grote dieren, zoals everzwijnen en poema’s. De dogo Argentino behoort tot dezelfde FCI-rasgroep als onder andere de pinschers en schnauzers. Vaak zijn dit uitstekende waak- en verdedigingshonden met een sterk karakter. Tegenwoordig wordt deze hond dan ook meestal gebruikt als waak- en familiehond. Hij houdt dan ook enorm van gezelschap en kan zich heel rustig, aanhankelijk en gehoorzaam gedragen. Toch is deze robuuste viervoeter ook heel actief en energiek en moet hij die energie ook ergens kwijt. Het is gaan frequente blaffer maar hij moet niet veel hebben van soortgenoten. Ten opzichte van andere dieren kan hij zich wel eens agressief en dominant opstellen.

Uiterlijk

De dogo Argentino is een grote, respectabele hond met enorm veel fysieke kracht. Door zijn gespierd postuur kan hij nogal afschrikwekkend zijn. Dat komt ook omdat veel exemplaren gecoupeerde oren hebben. Dat wil zeggen dat de oren operatief sterk ingekort of verwijderd werden. Aanvankelijk werd dit gedaan om deze honden te beschermen tegen kwetsuren tijdens de jacht. Maar vandaag de dag worden dergelijke ingrepen als barbaars en achterhaald beschouwd. Couperen wordt enkel nog gedaan om esthetische of cosmetische redenen en is bij ons bij wet verboden. Dit gebruik, afkomstig uit Argentinië, geeft dit ras eigenlijk alleen maar een onterecht gevaarlijk uiterlijk.

De levendige ogen van de Argentijnse dog zijn donker of hazelnootkleurig en staan ver uit elkaar. Zijn staart is lang en grof. Argentijnse doggen hebben een veerkrachtige, elastische huid. Eigenlijk is dit het enige hondenras met een huid die niet scheurt. De korte, harde vacht van deze jachthond is wit  en glanzend. Vaak komen er vlekken voor op zijn vacht, die volgens de rasstandaard slechts maximum 15 % van het totale vachtoppervlak mogen innemen. Dit hondenras behoort tot de reuzenrassen. Ze kunnen tussen de 60 en de 68 cm hoog worden en 40 tot 50 kilogram wegen. Toch is deze krachtige hond, met stevige hals, brede borstkas en sterke rug, niet zwaar.

Andere bijzonderheden

Een Argentijnse dog heeft een strenge, consequente maar liefdevolle opvoeding nodig. Daarmee moet zijn baasje ook op tijd beginnen. Deze hond heeft liefst een ervaren baasje dat streng kan zijn zonder brutaal te worden. De dogo Argentino is immers een heel gevoelige hond. Je kunt deze hond op een appartement houden zolang hij elke dag minstens 2 keer per dag naar buiten kan om te ravotten. Deze hond voelt zich goed in de open lucht dus een grote tuin of een regelmatig bezoek aan een bos of park zal hij zeker appreciëren. De gemiddelde levensverwachting van dit ras is 12 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland