Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Australische Cattle Dog

Australische Cattle Dog puppies

Australische Cattle Dog kopen?

Heb je interesse om een Australische Cattle Dog te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Australische Cattle Dog of ‘veehond’ is en echte werkhond. Hij is niet alleen energiek maar ook moedig, onbevreesd en vastberaden. Ten opzichte van zijn baasje voelt hij zich erg verantwoordelijk. Hij waakt plichtsbewust over het welzijn van zijn huisgenoten en is aardig voor kinderen. Deze alerte en trouwe instinctieve beschermer is van nature wat wantrouwig tegenover vreemden. Dit is een intelligent ras en dat merk je. Australische Cattle Dogs geven een bedaarde en verstandige indruk. Toch ontbreekt het hen zeker niet aan energie.

Uiterlijk

Het gewicht van een Australische Cattle Dog varieert tussen de 15 en de 20 kg. De gemiddelde lengte voor de mannetjes is 45 tot 51 cm. De vrouwtjes worden doorgaans 43 tot 48 cm hoog. Typisch voor hun uiterlijk is hun symmetrische bouw en hun stoer en gedrongen postuur. Ze worden bewonderd om hun krachtig en gespierd voorkomen. Australische Cattle Dogs hebben een mooie, rechte weerbestendige vacht met bijzonder kleuren. Nochtans zijn de pups altijd wit. Bij volwassen honden kunnen op het hoofd zware aftekeningen voorkomen in blauw, donkerrood, roestbruin of zwart. Verder zijn ze rood of blauw gespikkeld over heel de vacht.

Andere bijzonderheden

De vacht van de Australische Cattle hond borstel je best wekelijks met een stevige borstel. Tijdens de ruiperiode heeft zijn vacht extra aandacht nodig. Hij verhaart elk seizoen. Wil je hem wassen? Doe dat dan enkel als het echt nodig is en met een milde shampoo. Hoewel Australische Cattle Dogs nauwelijks blaffen, doen ze het beter in huizen met grote tuinen en landelijke omgevingen. Als ze onvoldoende gestimuleerd worden en zich vervelen, kunnen ze dingen gaan kapotbijten. Gemiddeld worden ze 12 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel