• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Barzoi

Barzoi puppies

Barzoi kopen?

Heb je interesse om een Barzoi te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Barzoi, Barsoi of Borzoi is van oorsprong een Russische windhond. Van karakter heeft hij iets van een kat. Hij is zelfstandig en onafhankelijk en kan een tikkeltje arrogant overkomen. Het is dan ook een elegant, aristocratisch dier, geassocieerd met de Russische royalty. Om zijn respect te verdienen, moet je hem respect geven. Barzois zijn waardige, trotse dieren. Ze stralen een innerlijke rust uit en zijn heel zelfbewust. Hoewel ze erg trouw zijn aan hun eigenaar, zijn ze zeker niet opdringerig. Ze kunnen goed overweg met oudere kinderen maar een gezin met kleinere kinderen is niet zo’n goede match. Met andere Barzois klikt het ook prima maar hem samen zetten met kleinere hondjes of wolfachtige rassen is een minder goed idee.

Uiterlijk

De gemiddelde schouderhoogte van een Barzoi is tussen de 70 en de 82 cm. Dit grote, slanke dier weegt tussen de 25 en de 48 kg afhankelijk van het geslacht. Teefjes zijn doorgaans wat kleiner en lichter. Deze hoogbenige, langharige windhond heeft een smal hoofd, naar achter gevouwen hangoren en een lange, pluizige staart. De zijdezachte, golvende vacht is meestal wit of wit met gekleurde of gestroomde vlekken. Maar eigenlijk zijn alle kleurencombinaties goed, zolang het geen blauw of chocoladebruin is.

Andere bijzonderheden

De Barzoi of Barsoi wordt regelmatig gebruikt voor coursing, een authentieke vorm van hondenrennen voor windhonden. Hierbij zetten deze honden per paar de achtervolging in op nepwild. Voor gewoon baanrennen of hondenraces is dit ras iets minder geschikt. Een Barzoi heeft best wat verzorging nodig. Zolang hij voldoende beweging krijgt, is hij een rustige huisgenoot. Hij moet dagelijks vrij kunnen rondrennen op een ruim afgesloten terrein. Zijn vacht moet je dagelijks borstelen en af en toe moet hij in bad. De vacht trimmen, knippen of plukken is niet nodig. De Barzoi heeft ook kwaliteitsvoer nodig. Ondanks zijn grote postuur is hij razendsnel. Doorgaans bereikt hij een leeftijd van 7 tot 10 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland