1. Wij verkopen enkel Belgische pupjes!!!
 2. Allen conform de wetgeving
  Wees er snel bij
 3. Enkel gesloten op Dinsdag en Zondag voormiddag
 4. 📞0032.14.638.404
 5. Hoek 53 , 2460 Tielen 

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Basenji

Basenji puppies

Basenji kopen?

Heb je interesse om een Basenji te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Basenji is van oorsprong een Afrikaanse jachthond met bijzondere eigenschappen, die bekend staat om het feit dat hij niet kan blaffen. Nochtans maakt hij wel een apart geluid als hij vrolijk is: een soort jodelend wolvengehuil. Het is een stabiele, rustige, intelligente en nieuwsgierige hond die desondanks energiek is, speels, zelfzeker en alert. Aanhankelijk of zelfstandig? Dit unieke ras vindt een perfect, evenwichtig midden. Toch is hij eerder gereserveerd naar vreemden toe. Net als een kat besteedt de Basenji veel aandacht aan hygiëne en likt hij zichzelf heel vaak schoon. Bovendien heeft hij net als een kat geen lichaamsgeur en houdt hij niet van water.

Uiterlijk

Een Basenji is elegant en licht gebouwd en lijkt wel gemaakt om als metgezel te dienen van aristocratische families. Kenmerkend zijn ook zijn gerimpeld voorhoofd en zijn strakke krullende staart. Hij heeft ook rechtopstaande oren. De korte, gladde, harde vacht van de Basenji neemt verschillende kleuren aan: rood-wit, zwart-wit (al dan niet met rood masker) of gestroomd. Zijn staart, borst en voetjes zijn altijd wit. De schofthoogte van deze eigenwijze, katachtige hond ligt tussen de 40 en 43 cm, waarbij reutjes zoals meestal het grootst zijn. Het gewicht varieert dan weer tussen de 9 en de 11 kg.

Andere bijzonderheden

De naam ‘Basenji’ betekent ‘bosding’. Het is dan ook een van de oudste hondenrassen ter wereld. Qua uiterlijk lijken ze hard op de honden die door de Egyptenaren werden afgebeeld in oude muurschilderingen. Ondanks het feit dat deze kathonden goed zorg dragen voor zichzelf, is het een goed idee om hun vacht af en toe te borstelen. Basenji’s vragen om een ervaren baasje. Hun opvoeding kan een uitdaging zijn, maar met een consequente, geduldige, begripvolle maar toch vastberaden aanpak, lukt het zeker! Dan zijn het zelfs ideale honden om deel te nemen aan hondenraces. Met de juiste zorgen kunnen Basenji’s gemakkelijk een leeftijd halen van tussen de 12 en 16 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel