Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Basset Hound

Basset Hound puppies

Basset Hound kopen?

Heb je interesse om een Basset Hound te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Basset Hound is van oorsprong een jager op klein wild. Nochtans vallen ze op door hun geduldige, rustige aard. Ze zijn sociaal, zachtaardig en vrolijk. Hun evenwichtig karakter gaat goed samen met bedaarde kinderen. Een Basset houdt van gezelschap en pikt snel humeurwisselingen op. Met zijn zachte temperament is hij misschien geen pittige waker, maar hij waarschuwt je zeker voor gevaar door te blaffen.

Uiterlijk

Een Basset heeft een schouderhoogte die ligt tussen de 33 en de 38 cm. Zijn hangoren, lange lijfje en korte pootjes zijn heel herkenbaar. Zijn korte vacht is dicht en glad met een stevige structuur en is daardoor ook weerbestendig. Zijn stugge haren stoten water en vuil af dus vragen weinig onderhoud. Bassets komen vooral voor in de typische jachtkleuren. Ze dragen meestal een combinatie van drie kleuren, bv. zwart-wit-wit, wit-rood-wit, maar ook zwart-wit of bruin-wit. Het zijn best zware honden voor hun grootte. Hun gewicht ligt gemiddeld tussen de 20 en de 30 kg.

Andere bijzonderheden

Bassethonden hebben de reputatie om ideale speurhonden te zijn. Dat komt niet alleen doordat dit ras de compagnon is van het hoofdpersonage in de detectivereeks Columbo. Het is vooral hun opvallend scherpe reukzin ten opzichte van andere honden die hen daar zo geschikt voor maakt. Je kunt deze hond zeker trainen als je hem zo af en toe zijn ‘snuffelmomentje’ gunt. Een Basset Hound heeft soms de neiging om te overeten. Let dus zeker op met te grote porties en zorg ervoor dat hij voldoende lichaamsbeweging heeft. Bassets worden gemiddeld 12 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel