• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Belgisch griffonnetje

Belgisch griffonnetje puppies

Belgisch griffonnetje kopen?

Heb je interesse om een Belgisch griffonnetje te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Het Belgisch griffonnetje kennen we ook wel als de Brusselse griffon of de Petit Brabançon. Dit alert en nieuwsgierig beestje volgt graag zijn baasje door heel het huis en heeft soms wel een beetje verlatingsangst. Deze leergierige, slimme knuffelbeer is een echte kindervriend. Een Belgisch griffonnetje kun je ook perfect aanschaffen als speelkameraadje voor andere huisdieren, zelfs kleine. Agressie is hen namelijk totaal vreemd.

Uiterlijk

De kenmerkende zachte, roskleurige vacht is de trots van het Belgisch griffonnetje. De bijna menselijke, opgewekte uitstraling zijn de aantrekkingskracht van deze kleine viervoeter. Gemiddeld weegt een griffonnetje zo’n 5 kg. Een hoogte van om en bij de 28 cm is normaal. Ook staan deze hondjes bekend om hun typisch ringbaardje om de snuit en hun ruwharige ‘zonnebril’ om de ogen. Op die plaatsen is hun vacht namelijk wat donkerder en langer dan op andere plaatsen.

Andere bijzonderheden

Het is belangrijk om het baardje van het Belgisch griffonnetje regelmatig te reinigen. Dagelijks zijn vacht borstelen is ook zeker geen overbodige luxe om klitten en matten te voorkomen. Een van de grote voordelen van dit hondenras is dat ze zich ook in kleinere woningen perfect kunnen aarden. Maar zonder een tuin om te ravotten hebben ze wel baat bij een korte wandeling nu en dan. Deze kapoenen zijn snel afgeleid dus het is een uitdaging om hun aandacht erbij te houden tijdens hun opvoeding of training. Maar de griffon is zeker niet tegendraads. Het is een lief gezelschapsdier dat gemiddeld tussen de 12 en de 15 jaar oud wordt.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland