Thuislevering mogelijk

25+ jaar ervaring

Erkende kennel met garantie

100% conform wetgeving

Goede begeleiding

Bengaal

Karakter

De bengaal is als kattenras relatief nieuw. Een Bengaalse kat houdt ervan de aandacht te trekken en is erg speels. Het is een raskat die ook perfect samen kan leven met andere huisdieren. Zelfs honden vormen geen enkel probleem, vooral als het actieve beestjes zijn. Toch is deze kat ook prima in staat om zichzelf te vermaken. Een bengaal is vriendelijk en nieuwsgierig en ze geeft graag kopjes. Maar het is zeker geen schootkat.

Uiterlijk

De middelgrote bengaal lijkt op een wilde kat of een tijger. Ze is dan ook gefokt om er wild uit te zien. Nochtans is ze van gedrag gewoon een tamme huiskat. De kop van deze raskat lijkt wat kleiner in verhouding met de rest van het lichaam. Ze heeft ook kleine, ietsje naar voren gerichte oren. De gladde, dikke vacht is zijdezacht en komt voor in verschillende kleuren en patronen. De meeste zijn geel of oranje met donkere (bruine of zwarte) vlekken of strepen. Ze hebben ook een gemiddeld lange staart met zwarte ringen en zwarte voetzolen.

Andere bijzonderheden

De vacht van een bengaaltje hoeft niet verzorgd te worden. Het wordt zelfs afgeraden. Deze raskatten zijn perfect in staat om zichzelf schoon te houden. Bengaalse poezen gaan nochtans graag in bad. Dit zijn dus de enige katten die van water houden. Ze zijn bovendien intelligent en leren snel nieuwe dingen bij. Een bengaal houdt ook graag het overzicht over haar territorium. Daarom zijn klimtorens alvast een goede investering. Als je een bengaal voldoende voedsel en aandacht geeft, kan ze 9 tot 13 jaar worden.

Bengaal kittens beschikbaar bij Felicanis

Mannelijk
Meer info