Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Berner Sennen

Berner Sennen puppies

Berner Sennen kopen?

Heb je interesse om een Berner Sennen te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Berner Sennen is een zeer oud ras. Het is een Zwitserse Alpenhond. Berner Sennens zijn lieve, geduldige, goedmoedige kindervrienden. Ze zijn rustig maar ook zelfzeker en waakzaam. Ze laten enkel hun zware blaf horen wanneer er echt iets aan de hand is. Ook met andere huisdieren kun je ze goed samen zetten. De Berner Sennen is vrolijk van aard en heeft een evenwichtig karakter. Deze kwaliteiten maken hem een erg populaire gezinshond. Het is een volgzame compagnon, aanhankelijk voor zijn eigenaar maar ook aardig voor onbekende bezoekers.

Uiterlijk

Een Berner Sennen is iets groter dan gemiddeld. Zijn schofthoogte ligt tussen de 60 en de 70 cm en zijn gewicht varieert tussen de 40 en de 55 kg. De Berner Sennen is te herkennen aan zijn lange, rechte of licht golfende vacht. De vacht heeft een diepe, zwarte basiskleur met heldere bruinrode aftekeningen op de wangen, boven de ogen, op de borst en de vier poten. Hij heeft kleine, witte tot middelgrote, symmetrische aftekeningen op het hoofd. Bovendien heeft hij een groot, wit vlak op de borst. Idealiter hebben deze rashonden ook witte voetjes en een witte staartpunt.

Andere bijzonderheden

De indrukwekkende vacht van de Berner Sennen is ideaal voor koude klimaten. Hij speelt dan ook graag in de sneeuw. Daardoor is hij wel gevoeliger voor hete temperaturen. Hij verliest het hele jaar door haar, vooral in de lente en de herfst. Vaak borstelen en baden om de 3 maanden wordt aangeraden. Regelmatige controle en hygiëne van tanden en oren zijn erg belangrijk bij dit ras.

Berner Sennenhonden zijn krachtige, sterke en veelzijdige dieren. Dat maakt ze erg geschikt als werkhonden. Ze worden dan ook graag getraind en krijgen graag taken. Een Berner Sennenhond voelt zich niet goed op een appartement of flat. Hij heeft ruimte nodig. In een grote, veilig omheinde tuin kan hij naar hartenlust spelen. Daarnaast wordt minstens 30 minuten intensieve oefening aangeraden. Wil je deze hond in topconditie houden, dan is zelfs meer lichaamsbeweging nodig. De levensverwachting van de Berner Sennen is relatief kort: zo’n 6 tot 8 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel