• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Blauwe rus

Blauwe rus kittens

Blauwe rus kopen?

Heb je interesse om een Blauwe rus te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

Een blauwe rus is een nieuwsgierige kat. Ze geeft een evenwichtige indruk en straalt pure elegantie uit. Deze raskat wil gerespecteerd worden maar geeft ook respect. Bij voorkeur hecht ze zich aan één baasje want ze houdt van structuur en rust. Deze kat is niet erg geschikt om op te groeien in een gezin met kleine kindjes. Ze heeft een hekel aan lawaai en drukte. Blauwe russen zijn ‘katten voor kenners’ omdat ze veel gevoel voor eigenwaarde hebben. Ook zijn ze bijzonder karaktervol en intelligent. Ze blijven lang speels en appreciëren spelletjes enorm.

Uiterlijk

Blauwe russen onderscheiden zich door hun lange, slank gebouwde lichaam en driehoekige kop met lang gelaat. Ze hebben een sierlijke, spitse staart en ovaalvormige voetjes. De korte, dubbele vacht van deze Russische kat is uitzonderlijk dik, zijdeachtig en zilverblauw van kleur. Deze kleur wordt gecreëerd doordat de puntjes van de bovenvacht van deze kat minder gepigmenteerd zijn. Afhankelijk daarvan kan het blauwgrijs lichter of donkerder uitvallen. Bij een volwassen blauwe rus is de vacht effen van kleur, maar bij kittens kan er nog een tabby-patroon zichtbaar zijn tijdens het eerste levensjaar. De grote ogen van deze raskat zijn typisch groen, maar blijven de eerste twee levensjaren van een kitten nog blauw. Het neusje is leisteenkleurig. Blauwe russen wegen zo’n 2,5 tot 4,8 kg.

Andere bijzonderheden

Blauwe russen hebben hun eigen ruimte nodig. Ze zijn ook geneigd zich aan één persoon te hechten. Vandaar dat ze wel eens ‘katten voor individualisten’ worden genoemd. Ze zorgen voor weinig overlast want hun stemgeluid is zacht. Een blauwe rus antwoordt als je tegen haar praat. Ze is erg geschikt voor een appartement of flat. Ze geeft namelijk niet zo veel om ruimte. Wel houdt een blauwe rus van het buitenleven. Deze poes zal zich dus prima vermaken in een afgezette tuin of op een balkon. De levensverwachting van deze innemende kat is 15 tot 20 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland