• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Bobtail

Bobtail puppies

Bobtail kopen?

Heb je interesse om een Bobtail te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Wie ‘Bobtail’ hoort, moet aan Samson denken. Nochtans is Samson niet echt een Bobtail maar een kruising tussen een Bobtail en een Bearded collie. Maar veel mensen zien vooral de ‘Bobtail’. Vandaar dat Samson eerst ‘Bob’ genoemd zou worden en zijn vriendinnetje nog steeds ‘Bobientje’ heet. De gelijkenis is niet vergezocht, want vooral het karakter van een Bobtail komt wel grotendeels overeen met dat van Samson.

Zo zijn deze honden enorm gehoorzaam en kindvriendelijk. Je kunt ze ook met gemak samen zetten met andere honden. Het zijn innemende, lieve speelkameraadjes vol levenslust, integriteit en loyaliteit naar hun baasje toe. Kortom: een Bobtail is een ideale gezinshond. Deze knuffelige viervoeters zijn onverschrokken maar betrouwbaar, vriendelijk naar buitenstaanders en andere dieren toe. Hun gelijkmatig karakter maakt ze een veilige keuze om in huis te halen. Ze zijn ook niet zenuwachtig of agressief. Deze zachtaardige Engelse schaaphond staat ook bekend om zijn optimisme en intelligentie. Hij geeft graag zijn volle aandacht aan zijn gezin, al kan hij als puppy nogal onstuimig uit de hoek komen.

Uiterlijk

De lange, prachtige vacht van de Bobtail is grijs, grauw of blauwgrijs met witte aftekeningen, die soms heel groot zijn. Deze wolharige kindervriend kan 53 tot 64 hoog worden en tussen de 35 en de 40 kg wegen. Puppy’s starten met een zwart-witte puppyvacht. Daarna krijgen ze een lichtgrijze jeugdvacht die tenslotte uitgroeit tot een donkergrijze volwassen vacht. De achterkant van die vacht mag niet krullen. Bobtails hebben kleine, hangende oren, een lange hals en zware poten. Dat zijn de meest opvallende uiterlijke kenmerken.

Andere bijzonderheden

De lange, ruige vacht van een Bobtail vraagt om intensieve verzorging. Het is noodzakelijk om deze lieve viervoeter regelmatig te borstelen. Je kunt dit beter grondig en regelmatig doen dan eens per week urenlang te moeten borstelen om alle klitten uit de vacht te krijgen. Vanaf de vachtaanzet kun je de haren laag voor laag borstelen en klitten voorzichtig losmaken. Dit is belangrijk om je trouwe vriend geen pijn te doen, zodat hij geen hekel krijgt aan een borstelsessie. Als een Bobtail vroeg genoeg went aan deze borstelbeurten, zal hij dit niet als onaangenaam ervaren en kan het zelfs een bijzonder verbindend momentje worden tussen hem en zijn verzorger. Vachthygiëne is dan ook enorm belangrijk, want het heeft een grote impact op de algehele gezondheid van je hond.

Bobtails hebben qua opvoeding een zachte, consequente aanpak nodig. Ze vergen van jou niet veel ervaring als hondenopvoeder, dus het zijn ideale honden voor baasjes met weinig ervaring. Ook hebben deze honden veel lichaamsbeweging nodig. Ze spelen graag met de bal en houden ervan objecten te apporteren. Als je goed voor hen zorgt, worden Bobtails gemiddeld 11 tot 15 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland