• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Boerboel

Boerboel puppies

Boerboel kopen?

Heb je interesse om een Boerboel te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

’Boerboel’ betekent ‘boerhond’ in het Afrikaans. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt in Zuid-Afrika om gezinnen te beschermen tegen wilde dieren. Met zijn gebalanceerd, zelfzeker en rustig karakter is de Boerboel een uitstekende gezinshond. Hij is gehecht aan zijn baasje en loyaal. Hij zal er dan ook alles aan doen om zijn territorium te bewaken en zijn gezinsleden te beschermen en verdedigen. Hij kan het goed vinden met mensen en dieren. Vooral om de kinderen van het gezin is hij extra bekommerd. Deze liefhebbende, gezinsvriendelijke hond is behoorlijk intelligent en is erg gemakkelijk te trainen. Je kunt hem bijna alles aanleren.

Uiterlijk

Ondanks zijn zachtaardige karakter heeft de Boerboel een robuust en intimiderend uiterlijk. Reuen worden minimum 66 cm en teven 61 cm. Hun bovenvacht is kort en recht maar ook soepel en glanzend. De ondervacht is dicht en zacht. Boerboels kunnen een zwarte vacht hebben maar ook tinten van bruin, (donker)rood, fawn tot lichtgeel dragen. Hun kleur is egaal of gestroomd en ze hebben een zwart masker.

Andere bijzonderheden

Boerboels vragen om veel mentale en fysieke oefening. Ondanks hun enorme omvang zijn ze verrassend wendbaar. Ze hebben veel ruimte nodig en zijn niet graag alleen. Maar ze hebben doorgaans niet veel gezondheidsproblemen en vragen weinig verzorging. Hun vacht verliest een gemiddelde hoeveelheid haar. Wekelijks borstelen en maandelijks baden helpt om de vacht van een Boerboel gezond te houden. Verder zijn een goede tand-, oor- en nagelhygiëne belangrijk voor dit ras.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland