1. Wij verkopen enkel Belgische pupjes!!!
 2. Allen conform de wetgeving
  Wees er snel bij
 3. Enkel gesloten op Dinsdag en Zondag voormiddag
 4. 📞0032.14.638.404
 5. Hoek 53 , 2460 Tielen 

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Border Collie

Border Collie puppies

Border Collie kopen?

Heb je interesse om een Border Collie te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Border Collie is professioneel en atletisch met een enorm uithoudingsvermogen. Hij is een getalenteerd hoeder van elk soort vee. Border Collies zijn werkhonden die trouw zijn aan hun baasje en hun job erg serieus nemen. Ze zijn uiterst intelligent en doen het doorgaans goed met kinderen. Met katten en andere huisdieren kunnen ze ook goed opschieten als ze van kleins af goed gesocialiseerd worden. Deze moedige waker is dus ook een lieve gezinshond.

Uiterlijk

Borders zijn mooie honden met een schouderhoogte van 53 cm voor de mannetjes. Vrouwtjes zijn doorgaans ietsje kleiner. Je herkent hen aan hun lange vacht, vrolijke snuit, rechtopstaande oren en pluimstaart. Ze komen in alle kleuren voor en combinaties van kleuren en markeringen. Hun gewicht varieert tussen de 12 en de 20 kg.

Andere bijzonderheden

Border Collies zijn weinig gevoelig voor weersinvloeden door hun dikke vacht. Toch is een wekelijkse borstelbeurt geen overbodige luxe. Ze zijn erg beweeglijk dus ze vragen om voldoende ruimte en bewegingsmogelijkheid. Borders zijn gelukkig als ze genoeg taken toebedeeld krijgen. Bij gebrek aan werk, verzinnen ze zelf wel iets. Dan gaan ze bv. je kinderen bijeendrijven. Het zijn uitstekende politiehonden, schapenhoeders en reddingshonden. Ze floreren op een boerderij of groot landhuis met ruime tuin. Daar kunnen ze naar hartenlust ravotten, rennen en ontdekken. De Border Collie wordt gemiddeld 12 à 15 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel