• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Britse halflanghaar

Britse halflanghaar kittens

Britse halflanghaar kopen?

Heb je interesse om een Britse halflanghaar te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

De Britse halflanghaar of Britse langhaar vond haar oorsprong tijdens het fokken van de Britse korthaar. Omdat men zo dol was op het gedrongen karakter van de korthaar, gebruikte men wel eens Perzische langharen bij het fokken om deze eigenschap te behouden. Hierdoor werden er Britse kortharen geboren met lange vachtharen, die dan een andere naam kregen. Deze Britse (half)langharigen werden een erkend ras en staan bekend als ‘lowlanders’. Het feit dat ze kenmerken van de Britse korthaar combineren met de eigenschappen van de Perzische kat, maken dit ras zo populair. Deze kat heeft dan ook nog eens een lief karakter. Het is een aangename, gemoedelijke gezinskat die houdt van kinderen. Ze is dan ook evenwichtig en rustig en heeft minder nood aan intensief bewegen dan haar kortharige voorouder. Kortom: het is de ideale huiskat!

Uiterlijk

Britse halflangharen hebben best een gespierd lichaam. Ze zijn stevig gebouwd en hebben nood aan voldoende beweging en gezonde voeding. De lowlander heeft korte pootjes onder een sterke, brede borst. Deze raskat is ook te herkennen aan haar ronde kop met grote, donkere kraaloogjes en een korte, brede neus waarin je een kleine inkeping kunt zien. Ze heeft ook kleine, ronde oortjes en een sierlijk lijf. Bovendien pronken deze katten met een dikke, zachte, halflange vacht. Die is langer dan die van de Britse korthaar maar dan weer korter dan die van de Perzische kat. In combinatie met hun donkere kraaloogjes geeft de typische vacht deze knuffelige huiskat een teddybeerachtig karakter. Er zijn wel 300 vachtvariaties. Een van de populairste daarvan is zilver!

Andere bijzonderheden

Vanzelfsprekend vragen katten met een halflange vacht om meer onderhoud dan katten met een korte vacht. Dus een Britse halflanghaar vraagt meer werk dan haar kortharige voorouder. Het is een goed idee om haar vacht regelmatig te borstelen. Britse halflangharen zitten graag dicht bij hun baasje. Ze vinden het fijn om hun eigen plekje of uitkijkpost te hebben in de woonkamer, liefst met wat speelgoed in de buurt. In een aparte kamer zullen ze zich uitgesloten voelen. Maar eigenlijk is het geen veeleisende kat. Ze zal zeker niet heel de tijd om aandacht vragen maar eerder subtiel kenbaar maken dat ze wil spelen. Het is dan ook leuk en goed om samen te spelen met deze lieve huiskat. Ze is zelfs intelligent genoeg om te leren apporteren, net als een hondje. Britse halflangharen hebben een gemiddelde levensverwachting van 7 tot 12 jaar, wat in vergelijking met andere rassen niet zo lang is.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland