• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Britse langhaar

Britse langhaar kittens

Britse langhaar kopen?

Heb je interesse om een Britse langhaar te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

De Britse langhaar of Britse halflanghaar is ontstaan tijdens het fokken van de Britse korthaar. Hierbij werd wel eens een Perzische langhaar gebruikt om het gedrongen karakter van de korthaar te behouden. Op die manier werden er dus Britse kortharen geboren met lange vachtharen. Britse langharigen of ‘lowlanders’ zijn als ras erkend. Ze combineren de karaktertrekken van de Britse korthaar en de Perzische kat. De lowlander is dus eveneens een gemoedelijke, kindvriendelijke kat met een hart voor het hele gezin. Deze raskat is een rustig en evenwichtig huisdier met minder zin voor beweging dan haar kortharige Britse voorouder. Het is een ideale huiskat.

Uiterlijk

Britse langharen hebben een stevig en gespierd lichaam als ze gezonde voeding en genoeg beweging krijgen. Onder hun brede, sterke borst bevinden zich vrij korte pootjes. Lowlanders hebben een rond kopje met een korte, brede neus met kleine inkeping. De oortjes van deze raskat zijn klein en rond. Deze katten hebben een lange, zachte vacht die ze hebben geërfd van de Perzische kat. Eigenlijk wordt de vacht als ‘halflang’ beschouwd omdat ze iets korter is dan die van haar Perzische voorouder. Door de combinatie van deze dikke, pluchen vacht en hun grote, donkere kraaloogjes hebben deze katten iets teddybeerachtigs. Dit ras komt voor in meer dan 300 vachtvariaties. In het zilver is dit ras enorm geliefd!

Andere bijzonderheden

Katten met een lange vacht vragen meer onderhoud dan katten met een korte vacht. Dat is bij de Britse halflanghaar niet anders. Regelmatig de vacht borstelen, is zeker geen overbodige luxe. Een Britse langhaar zit graag dicht bij haar baasje. Ze vindt het niet leuk als haar spullen in een aparte kamer liggen, wel als ze haar eigen plekje heeft in de woonkamer. Het is geen veeleisende kat die veel aandacht vraagt. Ze zal voorzichtig met haar pootje en een zachte miauw kenbaar maken dat ze wil spelen. Samen spelen met deze intelligente kat is goed! Je kunt haar zelfs leren apporteren als een hond. De levensverwachting van een Britse langhaar is 7 tot 12 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland