• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Brusselse Griffon

Brusselse Griffon puppies

Brusselse Griffon kopen?

Heb je interesse om een Brusselse Griffon te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Brusselse griffon of het Belgisch griffonnetje is nieuwsgierig en alert en volgt zijn baasje op de voet. Hij wordt dan ook niet graag alleen gelaten. Dit ras is enorm intelligent en leergierig en kan uitstekend met kinderen om. Vooral met oudere kinderen, klikt het enorm. Je kunt een Brusselse griffon ook perfect samen zetten met andere honden, katten of kleine huisdieren. Ze hebben geen greintje agressie in zich.

Uiterlijk

De Brusselse griffon heeft een zachte, rossige vacht en doorgaans een heel vrolijke, bijna menselijke expressie. Gemiddeld wegen deze hondjes 5 kg en zijn ze rond de 28 cm hoog. Ze staan bekend om hun ruwharige zonnebril en ringbaardje. Hun vacht is namelijk wat langer en donkerder om de ogen en om de snuit.

Andere bijzonderheden

Je moet het baardje van de Brusselse griffon regelmatig reinigen en dagelijks zijn vacht borstelen om matten of klitten te voorkomen. Een voordeel van dit hondenras is dat je ze ook in kleinere woningen zonder tuin kunt houden. Ze hebben wel nood aan beweging maar ook regelmatig een korte wandeling doet hen goed. Bij het opvoeden is het belangrijk om hun aandacht erbij te houden. Deze gezelschapshond kan zo’n 12 tot 15 jaar oud worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland