• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Bull Terriër

Bull Terriër puppies

Bull Terriër kopen?

Heb je interesse om een Bull Terriër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Bull Terriër staat bekend om zijn beschermend karakter. Deze Engelse rashond zal onverschrokken en moedig ingrijpen wanneer zijn eigenaar of grondgebied gevaar loopt. Door zijn typische uiterlijke kenmerken, kan hij een ruige indruk geven. Nochtans is een Bull Terriër vrolijk, vriendelijk en spontaan. Ze kunnen eigenzinnig zijn maar ze zijn ook best aanhankelijk ten opzichte van hun gezin. Doordat ze tegen een stootje kunnen en tolerant zijn, schieten ze meestal goed op met kinderen. Een reu kan tegenover een andere reu wel dominant gedrag vertonen.

Uiterlijk

Een doorsnee Bull Terriër weegt zo’n 24 tot 28 kg en meet zo’n 53 tot 56 cm hoog. Nochtans zijn er geen limieten qua hoogte en gewicht. Bull Teriërs hebben een gespierd lichaam, een typische eivormige schedel met toelopende snuit. Hun ogen zijn klein en driehoekig en ze hebben dunne, rechtopstaande oren. De staart is kort en puntig en de vacht kortharig. De vaakst voorkomende kleuren bij een Bull Terriër zijn effen wit, wit met aftekeningen op de kop en wit gestroomd. Maar ook andere kleuren komen voor zoals rood en zwart gestroomd of fawnkleurig. De vacht kan zelfs driekleurig zijn. Bij gekleurde varianten moet de kleur overheersen.

Andere bijzonderheden

Bull Terriërs hebben een opvallend hoge pijngrens en zijn vaak lichamelijk hard voor zichzelf. Een gehoorzaamheidscursus is een goed idee bij dit ras. Dat vinden ze ook heel leuk. Deze hond staat voor klasse en stijl. Hij was lang de favoriet van veel Engelse gentlemen door zijn welgemanierdheid. Zijn vacht is zo kort dat hij weinig onderhoud vraagt. Tijdens de rui een aantal keren de losse haren verwijderen met een rubberen handschoen of fijne kam is voldoende. Steek de Bull Terriër ook liefst niet in bad, tenzij het écht nodig is. Je kunt evengoed even schoonmaken met een vochtig zeemvel. Bull Terriërs kunnen zo’n 11 tot 13 jaar oud worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel