• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Bullmastiff

Bullmastiff puppies

Bullmastiff kopen?

Heb je interesse om een Bullmastiff te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Bullmastiff stamt af van de Engelse Bulldog en de Engelse Mastiff. Bullmastiffs zijn goede bewakers door hun moedige, zelfzekere karakter en het feit dat ze sterk en snel zijn. Toch zijn ze naar hun gezinsleden toe erg zachtaardig. Ze houden er dan ook van om te midden van hun mensen te vertoeven. Deze wakers beschermen hun bezit en familie met overtuiging. Wanneer het nodig is, verheffen ze hun stem maar het zijn geen echte blaffers. Ze pikken zelf snel de stemming in huis op en houden niet van ruzie of drukte. Toch tonen ze zich evenwichtig en niet snel onder de indruk.

Uiterlijk

Het mannetje van de Bullmastiff heeft een gemiddelde hoogte van 63 tot 68 cm. Het vrouwtje is tussen de 61 en de 66 cm hoog. Een reu weegt zo’n 50 tot 63 kg en een teef tussen de 40 en de 50 kg. De vacht zit dicht tegen het lichaam en is kort. Vaak voorkomende vachtkleuren zijn geelbruin of rood met een zwart masker. Soms zit er ook een kleine witte aftekening op de borst.

Andere bijzonderheden

De Bullmastiff verliest weinig haar en zijn vacht vereist relatief weinig verzorging. Dagelijks snel even over zijn vacht gaan met een rubberen handschoen is voldoende. Bullmastiffs zijn tevreden met enkele korte wandelingen per dag. Ze hebben geen extensief bewegingsplan nodig. Je moet ze wel extra beschermen op hete dagen. Ze hebben ze weinig problemen met alleen zijn en kunnen zich aanpassen aan verschillende woonomgevingen, zelfs appartementen. Bovendien hebben ze een erg hoge pijngrens. Wel kunnen ze best wat kwijlen. Over het algemeen heeft dit ras weinig gezondheidsproblemen. Toch is het interessant om wekelijks de oren te controleren en reinigen en de nagels twee keer per maand te trimmen. Doorgaans wordt een Bullmastiff 8 tot 10 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland