• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Catahoula leopard dog

Catahoula leopard dog puppies

Catahoula leopard dog kopen?

Heb je interesse om een Catahoula leopard dog te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Catahoula leopard dog of Ursus familiaris is de officiële hond van Louisiana, USA. Deze ‘varkenshond’ uit het noorden wordt ook wel Catahoula Cur of Catahoula Hog Dog genoemd. Oorspronkelijk werd dit ijverige, werklustige ras namelijk gefokt om wilde varkens en vee mee te vangen en te transporteren naar de markt of het slachthuis. Nu worden Catahoula leopards vooral gehouden als gezelschapshonden door hun loyaliteit en zachtaardigheid. Maar het zijn ook uitstekende wakers, aangezien ze op hun hoede zijn bij onbekenden. Deze liefhebbende gezinshonden zijn niet verlegen maar ook niet agressief. Ze gaan serieus en zakelijk om met klusjes en opdrachten maar kunnen best de clown uithangen waar ze zich op hun gemak voelen.

Uiterlijk

Een Catahoula leopard dog heeft een sterk beendergestel met diepe borstkas en een vlakke, brede schedel. Zijn vacht is dik en kort, vaak zwart, taan en merlé van kleur (met vlekken). De achterpoten, staart en buik kunnen iets langer behaard zijn. De hangoren van deze Amerikaanse hond zijn smal tot middelgroot. Er zitten veel invloeden in het uiterlijk van deze honden. Hun exacte afstamming is nog onbekend, maar men vermoedt dat ze afstammen van kruisingen tussen wilde Amerikaanse honden, rode wolven en hondenrassen die door Spaanse ontdekkingsreizigers naar de nieuwe wereld zijn meegebracht, zoals Mastiffs en windhondachtigen. Toch doet zijn uiterlijk niet denken aan een windhond of dogachtige. Deze gespierde hond is iets langer dan hoog. Hij weegt doorgaans tussen de 18 en 23 kg en is zo’n 51 tot 66 cm hoog.

Andere bijzonderheden

Catahoula leapard dogs zijn heel resistent en niet al te gevoelig voor gezondheidskwaaltjes. Hun enkelvoudige vacht verhaart continu maar gemiddeld en vraagt niet veel onderhoud. Wekelijks goed borstelen en tweejaarlijks in bad steken is voldoenden om de vacht gezond te houden. Het is wel belangrijk om de tanden goed te verzorgen, de oren geregeld te reinigen en regelmatig de nagels bij te knippen. Deze veelzijdige viervoeter heeft heel veel beweging nodig evenals menselijk gezelschap. Hij heeft ook nood aan een veerkrachtig baasje met stevige leiderschapskwaliteiten. Gemiddeld wordt dit ras 12 à 13 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland