Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Chihuahua

Chihuahua puppies

Chihuahua kopen?

Heb je interesse om een Chihuahua te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Chihuahua wordt wel eens spottend een schoothondje genoemd. En het is inderdaad een echt gezelschapsdier dat graag zo veel mogelijk bij zijn baasje is. Chihuahua’s zijn misschien wel klein, maar hebben vaak een grote persoonlijkheid. Typisch zijn ze speels, oplettend en intelligent. Maar ze kunnen best wel een beetje eigenzinnig zijn.

Toch weerhoudt dat hen niet om hechte relaties aan te gaan met andere honden en kinderen. Zolang kinderen hem in zijn waarde laten en hem niet plagen, kan de chihuahua het prima met hen vinden! Chihuahua’s staan ook bekend om hun temperament, al hebben ze allemaal heel unieke persoonlijkheden. Ondanks hun kleine gestalte zijn het uitstekende wakers. Ze wantrouwen namelijk vreemden en kunnen best veel lawaai maken als ze dat willen.

Uiterlijk

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld. Dus deze hondjes kun je gemakkelijk herkennen. Hun gewicht ligt tussen slechts 500 en 3000 gram. Je hebt kortharige en langharige chihuahua’s. De vacht van een kortharige chihuahua is glad en glanzend, die van de langharige is wat zachter en fijner. De haren van deze schattige lieveling zijn doorgaans wat langer rond de ‘broek’ en staart, rond de kraag en op de oren. De vachtkleuren variëren enorm bij dit ras.

Andere bijzonderheden

Langharige chihuahua’s moet je een aantal keer per week borstelen. De kortharige vragen om minder verzorging. Bij deze volstaat het om ze slechts af en toe te borstelen. Je moet een chihuahua elke maand wassen met een milde hondenshampoo maar opletten dat ze geen water in de oortjes krijgen. Mondhygiëne is ook erg belangrijk bij dit ras. Tenslotte moet je ze ook beschermen tegen de koude als je ermee gaat wandelen. Dit kleine, pittige hondje is ideaal voor op een appartement of flat. De gemiddelde leeftijd is 13 tot 14 jaar, maar hij kan tot 18 jaar worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel