• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Collie

Collie puppies

Collie kopen?

Heb je interesse om een Collie te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Schotse Herder of Collie is van oorsprong een schapenherder. Het werd een van de bekendste hondenrassen doordat koningin Victoria dit ras koos als huishond. Later werd hij nog populairder met de televisiereeks Lassie. Dit intelligente dier is enorm werklustig en door zijn alertheid een uitstekende waker. Collies nemen vooral jonge gezinsleden in bescherming dus ze kunnen heel goed overweg met kinderen van alle leeftijden. Ook met soortgenoten klikt het goed onder één dak en zelfs met katten! Bekend bezoek ontvangen ze hartelijk maar tegenover ongewenst bezoek is een Schotse Herdershond nogal defensief. De Collie is zelfzeker en eigenzinnig maar ook lief, zacht en betrouwbaar. Deze slimme, vrolijke gezinshond is een echte kameraad.

Uiterlijk

Schotse Herdershonden bestaan in twee vachttypes. De bekendste is de langharige, zoals Lassie. De kortharige is minder bekend maar ook erg mooi. Deze twee types worden beschouwd als aparte rassen. Veel voorkomende vachtkleuren zijn sabel (variërend van lichtgoud tot diep mahonie) met wit, driekleurig en blauw merle. De typisch witte aftekeningen komen vaak voor in de kraag. De bekendste vachtkleur is de driekleur zwart-bruin-wit. Naast deze typische kleuring is ook de langgerekte snuit een typisch kenmerk van de Schotse Herder.

Andere bijzonderheden

Een Schotse Herdershond of Collie is een van de meest gemakkelijke rassen om te trainen. Hij heeft tenminste een middelgrote tuin nodig maar kan ook aarden in een appartement als hij voldoende beweging krijgt. Met warm weer hou je deze hond beter binnen. Een Collie verliest veel haar tijdens de ruiperiodes. De korte, stugge vacht van de kortharige variant moet je dagelijks borstelen om overtollig haar te verwijderen. Met een lange vacht heb je vanzelfsprekend ook wat meer werk. Schotse Herdershonden worden gemiddeld 14 tot 16 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland