Verschillende nieuwe nestjes pups geboren !!!!

Kom en bezoek onze pupjes

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Corgi

Corgi puppies

Corgi kopen?

Heb je interesse om een Corgi te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De corgi is een slimme, avontuurlijke hond met een pittig karakter. Van oorsprong is het een herdershond en dat zie je aan zijn voorliefde voor lange ravotsessies. In feite bestaan er twee corgivarianten: de Pembroke Welsh corgi en de Cardigan Welsh corgi. Terwijl Pembroke corgi’s een erg zachtaardig karakter hebben, kunnen Cardigan corgi’s ietsje nerveuzer zijn. Beide varianten zijn aangename gezinshonden en ook prima waak- en herdershonden. Ze zullen hun gezinsleden altijd loyaal beschermen. Een goed gesocialiseerde corgi is het perfecte speelvriendje voor een energiek kind.

Uiterlijk

Corgi’s trekken steevast de aandacht met hun schattige uiterlijk. Ze staan vooral bekend om hun grappige perzikachtige achterwerk. Hun korte pootjes en lange rug in combinatie met hun vosachtige kop, maken hen een sympathieke verschijning. De Pembroke corgi is de kleinste variant, met een kortere staart en enigszins puntige oren. De Cardigan corgi is een beetje groter met een wat langere staart en iets rondere oren. Er wordt ook gesproken van ‘cowboy’ corgi’s, maar dit zijn geen rasechte corgi’s. Dan hebben ze het eigenlijk over een kruising tussen de corgi en de Australische cattle dog.

Pembroke corgi’s zijn meestal rood, zandkleurig, lichtbruin, reebruin of zwart. Soms heeft hun vacht witte markeringen. Bij Cardigan corgi’s is er wat meer variatie in de vachtkleur dus heb je er ook met een blauw merlé of getijgerde vacht. Een doorsnee Pembroke corgi weegt zo’n 10 tot 17 kg en is tussen de 25 en de 30 cm hoog. Cardigan corgi’s hebben doorgaans een schofthoogte van rond de 30 cm en wegen gemiddeld tussen de 15 en 18 kg. Teefjes zijn gewoonlijk iets kleiner en lichter dan reutjes.

Andere bijzonderheden

De dubbele vacht van deze viervoeter is water- en weerbestendig maar moet regelmatig verzorgd worden. Wekelijks goed borstelen is noodzakelijk om de vacht van een corgi schoon en gezond te houden. Het is een goed idee om een handdoek of vochtabsorberende mat bij de ingang van je woning te leggen voor je corgi. Door zijn korte pootjes zal hij immers vaak thuiskomen met een natte of modderige buik. Vooral in de winter is het dus erg belangrijk om je corgi goed af te drogen na een wandeling in gure weersomstandigheden, zodat hij niet ziek wordt of geen ijs binnen brengt. Corgi’s hebben best wat aandacht en beweging nodig. De gemiddelde corgi wordt minstens 12 jaar. Maar deze honden kunnen gemakkelijk tot 15 jaar worden. Vooral de Cardigan corgi’s hebben doorgaans een iets hogere levensverwachting.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel