1. Wij verkopen enkel Belgische pupjes!!!
 2. Allen conform de wetgeving
  Wees er snel bij
 3. Enkel gesloten op Dinsdag en Zondag voormiddag
 4. 📞0032.14.638.404
 5. Hoek 53 , 2460 Tielen 

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Dalmatiër

Dalmatiër puppies

Dalmatiër kopen?

Heb je interesse om een Dalmatiër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Dalmatische honden komen oorspronkelijk uit Kroatië. Een Dalmatiër of Dalmatiner is een opgewekte, nieuwsgierige, intelligente hond die vriendelijk en sociaal is ingesteld. Dalmatiërs hebben een evenwichtige persoonlijkheid en zijn heel trouw aan hun baasje. Ze willen hun eigenaar ook graag behagen. Door hun alerte houding zullen ze je verwittigen als er iets niet in de haak is. Maar ze kennen geen agressie dus ze gaan je niet echt verdedigen tegen indringers. Ze kunnen ook goed overweg met andere honden, katten en kinderen. Het karakter van Dalmatiërs stemt dus grotendeels overeen met hoe ze in de Disneyfilm 101 Dalmatiërs worden voorgesteld. Het zijn dan ook erg populaire gezinshonden.

Uiterlijk

De Dalmatiër is een van de meest herkenbare hondenrassen door zijn uitzonderlijk en opmerkelijk vachtpatroon. Hij heeft een dichte, harde, gladde vacht met kort, glanzend haar. Op deze zuiver witte vacht tekent zich een duidelijk omlijnd evenredig verdeeld vlekkenpatroon af in zwart of leverkleur. De vlekken zijn kleiner op de kop, staart en poten dan op de rest van het lichaam. Het Dalmatiërlichaam is sterk en gespierd maar toch elegant. De Dalmatiërreu is 56 tot 61 cm hoog en de -teef is 54 tot 59 cm. Deze slanke honden wegen ongeveer 24 tot 32 kg.

Andere bijzonderheden

Een Dalmatiër verliest flink wat haren. Zijn vacht regelmatig grondig borstelen kan dit enigszins onder controle houden. Dalmatiërs of Dalmatiners hebben een groot uithoudingsvermogen en zijn goede speurders. Een Dalmatiër heeft enorm veel trainingspotentieel en -capaciteit. Neem hem dus vooral mee als je gaat fietsen, joggen of skaten. Laat hem je ook gerust vergezellen op trekvakantie met de rugzak of laat hem meespelen tijdens een stevig partijtje voetbal. Dalmatiërs worden zo’n 13 tot 16 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel