1. Wij verkopen enkel Belgische pupjes!!!
 2. Allen conform de wetgeving
  Wees er snel bij
 3. Enkel gesloten op Dinsdag en Zondag voormiddag
 4. 📞0032.14.638.404
 5. Hoek 53 , 2460 Tielen 

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Dobermann

Dobermann puppies

Dobermann kopen?

Heb je interesse om een Dobermann te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Dobermann Pinscher is een Duitse rashond gefokt om te bewaken en beschermen. Het is tegelijk een sterke werkhond met een groot uithoudingsvermogen. Die combinatie maakt hem vrij populair. Dobermanns zijn actief, alert en intelligent. Ze kunnen goed om met kinderen zolang ze goed gesocialiseerd zijn. Ook andere huisdieren zijn in dat geval geen probleem. Wanneer geconfronteerd met een ongenode bezoeker richt de Dobermann zich dreigend op. Maar als zijn baasje duidelijk maakt dat alles in orde is, gaat hij weer liggen.

Uiterlijk

Een Dobermann is krachtig en gespierd maar toch elegant. Hij weegt tussen de 32 en de 42 kg. Teefjes bereiken gemiddeld zo’n 63 tot 68 cm schouderhoogte. Bij reutjes is dat 70 cm. De vacht van de Dobermann is kort en glad. De kleur is meestal zwart of bruin met roestrode, duidelijk omlijnde aftekeningen. De snuit van een Dobermann is vrij diep en hij heeft bijna ronde, donkere ogen. Deze honden zijn gracieuze verschijningen.

Andere bijzonderheden

Dobermanns worden ingezet voor verschillende taken: van waken en schapen hoeden tot ongedierte bestrijden. Ze vragen weinig onderhoud. De vacht af en toe borstelen of afvegen met een vochtige doek is voldoende en minimaliseert haaruitval. Mond- en tandhygiëne zijn wel erg belangrijk bij dit ras. Ook is het belangrijk om hem tegen extreem koude temperaturen te beschermen. Een Dobermann aardt indien nodig in een appartement als je hem voldoende uitlaat. Hij heeft dagelijks voldoende oefening en stimulatie nodig. Spelen en ravotten met het gezin en gaan wandelen vindt hij heerlijk. Dobermanns worden ongeveer 12 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel