• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Duitse dog

Duitse dog puppies

Duitse dog kopen?

Heb je interesse om een Duitse dog te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Duitse dogs zijn geschikte gezinshonden. Het zijn ‘grote vriendelijke reuzen’ met een hoge tolerantie naar kinderen toe en een stabiel karakter. Volgens de rasstandaard zijn ze erg aanhankelijk en lief, maar natuurlijk moeten ze goed gesocialiseerd en consequent opgevoed worden. En met kinderen en dieren is uiteraard altijd voorzichtigheid geboden. De Duitse dog is volgzaam en ingetogen en liefst zo veel mogelijk bij zijn baasje. Maar toch maakt zijn mensgericht karakter hem daarom nog niet onderdanig. Hij kan soms verrassend koppig en eigenzinnig zijn, maar vaak wel op een lieflijke manier.

Hoewel hij intimiderend en log kan overkomen, is deze hond een goedmoedige, intelligente huisvriend. Het is dus de ideale hond om ongenode huisgasten mee te intimideren zonder dat ze agressief gedrag vertonen of op een of andere manier een gevaar te vormen voor je eigen gezin. Ze hoeven zelfs niet te blaffen of dreigen om mensen met slechte bedoelingen goed schrik aan te jagen. Zo’n grote hond vraagt natuurlijk wel wat voorzichtigheid bij het ravotten en knuffelen.

Uiterlijk

De Duitse dog is een kolos. Zijn enorme gestalte maakt vaak onterecht eigenaars van kleinere hondjes aan het schrikken. Je wil dit groot en krachtig dier ook zeker niet boos maken want zijn kaken en hoektanden zijn opvallend groter in vergelijking met de gemiddelde hond. Maar de flinke, elegante lichaamsbouw van deze dog is ook net een van de grootste charmes ervan. Zijn postuur kan flink wat respect afdwingen. Reuen worden minstens 80 cm groot (hoog). Hun gewicht zit doorgaans tussen de 50 en de 100 kg. De oren van de Duitse dog zijn hoog aangezet en hangend.

Hun korte, gladde vacht komt voor in drie basisvarianten, die niet gemengd mogen worden tijdens het fokken: geel (gestroomd/gestreept) met een zwart masker, zwart of wit met zwarte vlekken (harlekijn) of (zwart)blauw. Bij deze laatste kleurvariant zijn er soms witte vlekken aanwezig op de borst en/of de voeten. Het vachttype ‘grijstijger’ wordt op veel plaatsen ook erkend als legitiem. Het fokken van witte Duitse dogs of ‘witte tijgers’ is verboden omdat als dit het voorkomen van bepaalde aandoeningen bij nakomelingen in de hand zou kunnen werken.

Andere bijzonderheden

Duitse dogs zijn enorm gevoelig aan maagtorsie en andere maagaandoeningen. Veel Duitse dogs worden daarom niet ouder dan 10 jaar. Maar met goede opvolging van een dierenarts kan het risico op dergelijke kwalen aanzienlijk verminderd worden. En natuurlijk is het belangrijk om je pup aan te schaffen bij een onbaatzuchtige fokker zoals Felicanis, die rekening houdt met de gezondheid en levensduur van de honden tijdens het fokken.

Een Duitse dog heeft veel nood aan lichaamsbeweging en kwalitatieve voeding om fit en gezond te kunnen blijven. De spieren en pezen van deze reus moeten goed worden getraind. Tijdens een lange dagelijkse wandeling, bij voorkeur zonder leiband, kan deze hond zich helemaal uitleven. Trappenlopen kun je met dit ras wel beter vermijden. Ook met de pups moet je grote wandelingen of wilde spelletjes langzaam opbouwen. Een ruime woning met tuin is ideaal voor deze mensenvriend.

De eenvoudige, positieve en ongecompliceerde aard van de Duitse dog maakt hem een ideale begeleidings-, hulp- of familiehond. Hij heeft wel een consequente en liefdevolle opvoeding nodig en veel contact met zijn baasje. Bij het uitdrukken van zijn liefde durft deze grote lieverd wel wat speeksel verliezen. Daar moet je als baasje nu eenmaal tegen kunnen.

Er zijn nog andere landen die de herkomst van de indrukwekkende Duitse dog opeisen. Vandaar dat de Engelse benaming voor deze hond ‘Great Dane’ (grote Deen) is.

Oorsprong

De Duitse dog komt van dezelfde voorouders als onder andere de Engelse bulldog en de Bordeaux dog. Zijn postuur doet ook denken aan de Mastiff en de Ierse wolfshond. Duitse dogs werden in Duitsland vooral gehouden aan het hof waar ze werden ingezet als jachthonden. Deze grote, zelfzekere honden waren namelijk heel geschikt om dieren als everzwijnen, herten en zelfs beren zelfstandig te doden. Ze droegen dan wel duurzame beschermkledij voor hun eigen veiligheid. De oren werden ter hun bescherming vaak kort gecoupeerd. Nu is deze dog vooral een echt huisdier geworden, vooral populair bij de liefhebbers.  

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland