• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Duitse staande korthaar

Duitse staande korthaar puppies

Duitse staande korthaar kopen?

Heb je interesse om een Duitse staande korthaar te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Duitse staande hond (korthaar) of Duitse staander is een veelzijdige, werklustige viervoeter met een groot uithoudingsvermogen en uitstekende jachtkwaliteiten. Maar deze betrouwbare jachthond doet het met zijn evenwichtig en kalm temperament ook heel goed als gezelschapshond. Hij behoudt als gezinshond zijn werklustig en bereidwillig karakter zonder zenuwachtig of dwingend te worden.

Deze onvermoeibare hond blijft natuurlijk een prima jachtkameraad. Kortharige staande honden zijn energieke, stijlvolle jagers. Ze zijn niet schuw of agressief van aard maar kunnen wel regelmatig een uitlaatklep gebruiken. Geef ze voldoende beweging en het zijn speelse, vriendelijke makkers voor jong en oud. Het karakter van Duitse staanders is vrij gelijklopend, al kunnen er wel kleine verschillen zijn met andere vachttypes (langhaar/draadhaar).

Uiterlijk

De actieve Duitse staander is een elegante verschijning. Deze hond is harmonisch gebouwd en geeft een krachtige, snelle indruk. Zijn vloeiende belijning in combinatie met zijn brede, vlak gewelfde schedel en krachtige, gespierde kaken laten zeker een indruk na op voorbijgangers. Misschien is dat mede dankzij zijn innemende donkerbruine ogen.

Dit ras heeft een middellange staart en strakke, glanzende huid. De vacht is kort, dik en hard. Die kan bruin zijn zonder tekening, met geringe witte of gespikkelde tekening op borst en benen of met een bruin hoofd. Donkerbruin (schimmel) met een bruin hoofd en bruine platen of vlekjes komt ook voor. Tenslotte bestaan er ook lichtbruine (schimmel) en witte varianten, al dan niet met bruine of zwarte aftekeningen aan het hoofd, platen en/of vlekken. Gele aftekeningen zijn ook toegestaan bij dit ras. En zoals eerder beschreven, is er van deze korthaar ook een langhaar- en draadhaarvariatie.

De schofthoogte van een reu varieert ergens tussen de 62 en 66 cm. Teven worden tussen de 58 en 63 cm hoog. Het gewicht van deze prachtige viervoeter ligt doorgaans tussen de 25 en 35 kg.

Andere bijzonderheden

Een Duitse staander blijft niet graag lang stil staan. Hij blinkt uit in moed en volharding. Het is een uitstekende jachthond en gedreven apporteur. In het Middellands zeegebied worden deze honden vooral ingezet als jagers op veewild en valken, maar ze doen het zeker ook goed met ander waterwild en klein wild.

Een Duitse staande korthaar is een harde werker en een gemakkelijke eter en vraagt weinig onderhoud aan zijn vacht. Buiten de verharingsperiode moet je die slechts af en toe borstelen. Deze intelligente honden leren graag en snel. Dankzij hun sterke karakter tonen ze ook veel zin voor initiatief. Maar aangezien ze meestal goed kunnen voorspellen wat je van hen verwacht, zijn ze goed te trainen. Zeker als je hen vroeg en duidelijk genoeg leert wat wel en niet mag. Dat ze graag hun baasje plezieren, helpt natuurlijk ook. Bij afwezigheid van hun baasje kunnen ze zeker worden ingezet als wakers.

Over het algemeen geeft een Duitse staander geen problemen met soortgenoten en kinderen. Ze kunnen zelfs van jongs af aan wennen aan het gezelschap van katten en andere huisdieren. Gemiddeld worden deze kanjers zo’n 10 tot 12 jaar oud, maar oudere exemplaren zijn zeker niet zeldzaam. Net zoals altijd zorgt een goede verzorging voor een lange levensduur.  

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland