Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

 • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Dwergschnauzer

Dwergschnauzer puppies

Dwergschnauzer kopen?

Heb je interesse om een Dwergschnauzer te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Beschikbare puppies Contact

Karakter

De dwergschnauzer of ‘Zwergschnauzer’ is de miniversie van de middenslagschnauzer of ‘ruwharige pinscher’. Terwijl de standaard schnauzer vooral werd ingezet als beschermer van mensen en locaties, kreeg de dwergschnauzer vaak de taak om ongedierte uit te roeien op de boerderij. Hij is dan ook slim, gehoorzaam, behendig en atletisch genoeg om hierin uit te blinken. Waar deze kleine Duitse hond dagelijks de achtervolging inzette op onder meer muizen, ratten, eekhoorns en vogels, is hij nu vooral een lieve huiselijke metgezel. Nochtans zit het jagen op klein ongedierte in zijn natuur, dus zal je niet snel een knaagdier in zijn buurt zien. De kleinste huisdieren hou je best in een aparte ruimte. Dit levendig en actief hondje houdt er ook van om zijn baasje te achtervolgen en te waarschuwen wanneer er iemand aan de deur staat. Wat je ook plant te doen, hij wil er liefst van al deel van uitmaken. Hij is misschien klein van gestalte maar groot van persoonlijkheid!

Uiterlijk

De miniatuurschnauzer lijkt op de middenslagschnauzer. Alleen wordt hij slechts 30 à 35 cm hoog en bereikt hij op volwassen leeftijd een gewicht van rond de 6 à 7 kg. Hij heeft een zachte ondervacht met ruwe, harde bovenvacht. Veruit de meest voorkomende vachtkleur is peper en zout. Maar ook zwart (met zilver) komt vaak voor. De witte dwergschnauzer wordt aanvaard volgens de rassenstandaard in Duitsland maar niet in de Verenigde Staten.

Andere bijzonderheden

Dwergschnauzers zijn misschien niet groot maar het zijn beslist geen schoothondjes. Ze kunnen namelijk niet stilzitten. Ze brengen wel heel veel leven in huis en zijn het meest in hun nopjes in een groot huis met grote tuin. Daar zullen ze urenlang rondrennen en graven. Ze kunnen wel eens ondeugend zijn maar zijn gelukkig ook heel goed te trainen. Dat is ook nodig als je wil dat hij niet te veel blaft, want hij zet veel liever zijn stemgeluid in om te intimideren dan een gevecht aan te gaan. In een appartement doen ze het alleen goed als ze genoeg activiteit hebben.

Doordat ze zo gehoorzaam zijn en gemakkelijk te trainen, nemen ze vaak deel aan hondenwedstrijden. Goed gefokte dwergschnauzers kun je ook zonder problemen samen met andere honden houden. Een kat is wel een iets grotere uitdaging. De vacht van de dwergschnauzer vraagt wel wat aandacht. Je kunt die best plukken of scheren of dit laten doen door een professionele hondenkapper. Dagelijks borstelen met een grove borstel helpt ook om hun haarverlies te beperken. Als hij goed wordt verzorgd, wordt de dwergschnauzer gemiddeld 14 jaar oud.

Dwergschnauzer puppies beschikbaar bij Felicanis

Mannelijk
Mannelijk

Reserveer nu

Foto genomen op:
Prijs:
Geslacht:
Geboortedatum:
Land van herkomst:
Extra informatie:
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • De reservatie is geldig voor 7 dagen.
 • MasterCard
  Visa
  Maestro
  Ondersteunde creditcards: MasterCard, Visa, Maestro
   

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel