Verschillende nieuwe nestjes pups geboren !!!!

Kom en bezoek onze pupjes

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Engelse bulldog

Engelse bulldog puppies

Engelse bulldog kopen?

Heb je interesse om een Engelse bulldog te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Engelse bulldog (of ‘Engelse stierhond’) is van nature erg opgewekt en vriendelijk ingesteld. Ondanks hun spontane en enthousiaste houding, zijn ze gewoonlijk vrij rustig in huis. Het is een zachtaardige, aanhankelijke hond die houdt van zijn gezin. Engelse bulldogs gaan ook goed om met andere honden of huisdieren. Het zijn bovendien echte kindervrienden. Door hun aangeboren relativeringsvermogen zijn ze erg tolerant en hebben ze gevoel voor humor. Het zijn goede wakers en beschermers maar toch zijn ze ieders kameraad.

Uiterlijk

Engelse bulldogs zien er een beetje intimiderend uit door hun brede en compacte lichaamsbouw in combinatie met hun stevige kop. Toch zijn het verrassend evenwichtige dieren. Doordat ze een korte snuit hebben en een iets naar voren gerichte onderkaak, lijken ze soms wat slechtgezind. Maar niets is minder waar. Hun korte vacht komt in verschillende kleuren. Twee kleurslagen komen vaak voor, maar de vacht kan ook gestroomd zijn of rood. Dit rood kan variëren van meer beige tot meer donkerrood. Het is ook mogelijk dat er zich een zwart masker aftekent om de snuit of dat er witte aftekeningen voorkomen op de vacht. Engelse bulldogs worden maximaal 40 cm hoog en wegen tussen de 22 en de 25 kg. Dat is doorgaans groter dan hun Franse tegenhanger, de Franse bulldog.

Andere bijzonderheden

De Engelse Bulldog is relatief lui en moet gestimuleerd worden om te bewegen. Af en toe een korte wandeling kan hij wel appreciëren. Hij is wel snel uitgeput en weet van de warmte. Neem dus altijd water mee waar je ook met hem gaat wandelen. De Engelse Bulldog is een goede waakhond. Consequente training door een stevige hand is een goed idee. Engelse Bulldogs verharen gemiddeld. Je kunt losse en dode haren gemakkelijk verwijderen met een rubberen handschoen. Het is ook belangrijk om de bek en huidplooien regelmatig te reinigen. Deze hond wordt zo’n 7 à 9 jaar.

Nog een interessant weetje: je leest ook wel eens ‘Engelse buldog’. Beide schrijfwijzen, zowel de Engelse als de Nederlandse zijn correct en worden in de Nederlandse taal door elkaar gebruikt.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel