Verschillende nieuwe nestjes pups geboren !!!!

Kom en bezoek onze pupjes

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Engelse Cocker

Engelse Cocker puppies

Engelse Cocker kopen?

Heb je interesse om een Engelse Cocker te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Engelse Cocker Spaniël is een vrolijke, energieke en sportieve hond. Door hun zachtaardige, levendige karakter, zijn het perfecte gezinshondjes. Ze zijn vriendelijk en aanhankelijk ten opzichte van hun baasje. Natuurlijk worden ze graag beschouwd als een deel van het gezin. Ook dragen ze flink wat gezelligheid bij aan de doorsnee huiskamer. Ze zijn behoorlijk intelligent en soms wat eigenzinnig. Door te blaffen, waarschuwen ze voor gevaar. Je kunt ze leren om enkel te blaffen wanneer het echt noodzakelijk is door ze te trainen. Deze hondjes gaan goed samen met katten en andere huisdieren als ze ermee opgroeien. Hetzelfde geldt voor kindjes. Als dat niet het geval is, zet je deze honden best samen met oudere kinderen.

Uiterlijk

Cocker Spaniëls zijn prachtige honden. Engelse Cockers zijn doorgaans groter dan de Amerikaanse en hebben een iets ander lichaamstype. Mannelijke Engelse Cocker Spaniëls hebben een schouderhoogte van 39 tot 41 cm. De vrouwtjes meten 38 à 39 cm. Hun gewicht ligt tussen de 12 en de 14 kg. De zijdezachte vacht is langer aan de oren, de broek, borst en aan de achterkant van de poten. Deze hondjes komen in veel kleuren. Erg mooi zijn ze in lever- of roodtinten. Maar ook effen zwart zijn ze heel elegant. ‘Blauwe roan’ is momenteel de populairste kleur voor deze honden.

Andere bijzonderheden

De vacht van de Engelse Cocker Spaniël moet je dagelijks borstelen na de wandeling. Hij moet ook minstens 4 keer per jaar getrimd worden. Het is ook belangrijk om de oren regelmatig te reinigen. Engelse Cockers zijn goede jachthonden. Ze houden van spelletjes en fysieke activiteit. Ze kunnen een stevige wandeling aan. Doorgaans wordt dit ras zo’n 12 tot 13 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel