• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Engelse Stafford

Engelse Stafford puppies

Engelse Stafford kopen?

Heb je interesse om een Engelse Stafford te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Engelse Stafford of Staffordshire bull terriër ziet er misschien gevaarlijk uit, maar eigenlijk kruipt deze stoere gezinshond het liefst van al bij zijn baasje op schoot. Hij is niet graag alleen en gaat het liefst van al overal mee op stap. Net als de Amerikaanse Stafford maakt hij graag echt deel uit van het gezin en zal hij zich uitgebreid voorstellen aan elke nieuwe bezoeker. Het is tenslotte een echte mensenvriend. De Engelse Stafford heeft vooral een zwakte voor kinderen, die hij nauwlettend in de gaten houdt. Deze betrouwbare hond neemt hen maar al te graag in bescherming en wordt daarom in Engeland ook wel eens ‘Nanny Dog’ genoemd. Waar je dus instinctief zou ‘oppassen’ voor deze hond, kun je hem eigenlijk gerust laten ‘oppassen’ op je kroost, natuurlijk best onder toezicht. Deze oppashond heeft wellicht meer geduld met je kinderen dan jij zelf.

Door zijn liefde voor mensen is dit energieke ras niet het meest geschikte om waakhonden voort te brengen. Maar je zodra iemand van het gezin zich bedreigd voelt, kun je zeker rekenen op de bescherming van de Engelse Stafford. De meeste Staffords kunnen probleemloos met andere honden samenleven als ze goed zijn opgevoed en gesocialiseerd. Veel hangt natuurlijk ook af van het gedrag van de andere hond en het specifieke karakter van jouw hond.  

Uiterlijk

De Engelse Stafford wordt als middelgrote hond met een korte, gladde vacht vaak verward met de pitbull terriër, wellicht door hun gespierde uiterlijk. Het is natuurlijk ook een goed geproportioneerde, stoere hond met een korte, gespierde nek en brede kop met sterk ontwikkelde kaakspieren. De oren van deze bull terriër zijn halfstaand en de ogen zijn rond en meestal donker. Kenmerkend voor dit ras zijn ook de korte, rechte rug en brede borstkas. De vacht van deze Stafford kan verschillende kleuren aannemen, maar combinaties met zwart(rood), geelbruin, blauw, wit (gestroomd) zijn het meest populair. Zijn laag aangezette staart is gemiddeld lang en puntig.

Een Staffordshire bull terriër is doorgaans tussen de 35,6 en 40,6 cm hoog. Een reu weegt gemakkelijk tussen de 12,7 en 17,3 kg en een teef tussen de 10,9 en 15,4 kg.

Andere bijzonderheden

De energieke Engelse Stafford heeft zowel uitdagingen als veel beweging nodig. Hij houdt bijvoorbeeld van balletjes of stokken apporteren en ruw touwtrekken met zijn baas. Als de Staffordshire bull terriër genoeg energie kwijt kan, dan heb je een rustige hond in huis. Maar deze fitte, pittige viervoeter is zeker geen sportieve dommerik. Het is een intelligente hond met een groot leervermogen. Ze niet trainen is dus eigenlijk een gemiste kans. Positieve bekrachtiging werkt erg goed bij dit ras, terwijl straffen soms verloren moeite blijkt. Ruw sanctioneren kan ernstige angststoornissen in de hand werken bij deze zachtaardige hond. De Engelse Stafford heeft dus voldoende liefde en aandacht nodig en zijn opvoeding vraagt een ervaren baasje. Maar wie hem goed verzorgt, krijgt heel veel terug van deze fantastische gezinshond en heeft een maatje voor het leven. Gemiddeld de Staffordshire terriër 12 tot 14 jaar oud.

Oorsprong

Misschien verbaast het je dat de Engelse Stafford oorspronkelijk werd gefokt op kracht en vechtlust met als doel te vechten met stieren. Maar de laatste eeuwen is dit ras dus vooral een gezellige huishond geworden en niet langer een bloederige bijter.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel