• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Europese korthaar

Europese korthaar kittens

Europese korthaar kopen?

Heb je interesse om een Europese korthaar te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

De Europese korthaar is een alerte en levendige kat. Deze goedmoedige en trouwe kat past zich gemakkelijk aan en houdt van veel gezelschap en rustige omgevingen. Nochtans is deze kat geen muurbloempje. Ze is speels, actief en verrassend sterk. Ze heeft een stabiel karakter en past zich heel gemakkelijk aan.

Uiterlijk

Een Europese korthaar komt voort uit de oorspronkelijke Europese huiskatten en boerenkatten. Ze is wat gelijkmatiger van postuur dan de Britse korthaar, die wat meer gedrongen is. Deze kat wordt voornamelijk gefokt in de Scandinavische landen. Ze heeft een vriendelijke, vrij ronde kop en is stevig gebouwd. De vacht moet aan bepaalde eisen voldoen wat kwaliteit, kleur- en patroonverdeling betreft. De katten mogen namelijk enkel kleuren- en patrooncombinaties vertonen die binnen het Europese kleurenspectrum vallen van de gedomesticeerde kat. Zodra er Oosterse visuele kenmerken aanwezig zijn, zoals gedeeltelijk albinisme, behoort deze kat niet tot het ras van de Europese kortharen. Ook kleuren(patronen) zoals chocolate, cinnamon en getickt tabby worden niet toegestaan.  

Andere bijzonderheden

Door hun gelijkenis worden Europese kortharen vaak gelijkgesteld aan de gewone huis-tuin-en-keukenkat. Ze vragen niet veel onderhoud en zijn niet veeleisend. Buiten de ruiperiode is wekelijks borstelen ruim voldoende. Deze kat kan goed jagen en ravot graag buiten, dus als je een grote tuin hebt, dan is dat zeker een pluspunt. Als je ze als binnenkat houdt, moet je zorgen voor voldoende afleiding en speelgoed. Katers van dit ras kunnen wel 8 kg wegen. Deze katten worden gemiddeld 15 tot 20 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland