• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Exotic

Exotic kittens

Exotic kopen?

Heb je interesse om een Exotic te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

Een exotic is een rustige kat die absoluut niet tegen drukte kan. Daarom wordt dit ras afgeraden aan gezinnen met nog jonge kindjes. In een beheerste gezinsomgeving voelt deze kat zich volledig op haar gemak. Ze is aanhankelijk op een ingetogen manier en overlaadt haar baasje met vriendschap en genegenheid. Toch dwingt ze nooit aandacht af. Ze vraagt die beleefd door zachtjes te miauwen. Omdat dit ras van de perzische kat afstamt, overlappen ook veel karaktertrekken daarmee. De exotic is wel iets speelser. Toch is deze poes lang niet zo uitbundig als een siamees. Exotics kunnen goed om met andere huisdieren omdat ze geen neiging hebben tot jaloezie of territoriumgedrag.

Uiterlijk

De exotic is de kortharige variant van de Perzische Kat. Dit ras is ontstaan in de Verenigde Staten door een kruising van de pers met een Amerikaanse korthaar. Qua uiterlijk wordt deze kat gezien als een ‘boerenkat’. Ze is immers veel ronder en steviger dan haar voorouders. Haar gewicht zit tussen de 4 en de 8 kg. Ze heeft ook een kenmerkende platte snuit en kleine neusgaten. In combinatie met haar ronde, volle wangen en grote ronde ogen maakt dit haar innemend schattig. De ogen staan ver uit elkaar en hebben een zuivere, diepe kleur die bij haar vacht past. Hoewel dit ras aanvankelijk zilverkleurig was, komen de mogelijke vachtkleuren en patronen vandaag de dag overeen met die van de pers.

Andere bijzonderheden

Door haar korte vacht heeft de exotische korthaar weinig verzorging nodig. Je moet ze wel goed beschermen tegen warm en vochtig weer. Door haar korte snuit, kan ze best hard snurken. Eén keer per week borstelen en kammen is voldoende. Tijdens de rui is dagelijks borstelen dan weer verstandig. Deze kat heeft vaak tranende ogen, dus het is best om deze regelmatig te reinigen. Deze raskatten worden pas volwassen rond de drie jaar en hebben een trage puberteit. Exotics hebben een levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland