• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Fox terriër

Fox terriër puppies

Fox terriër kopen?

Heb je interesse om een Fox terriër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Het karakter van de Fox Terriër hangt af van de soort. Je hebt namelijk twee soorten van dit ras: een gladharige en draadharige variant. Mogelijk is die laatste ontstaan uit een kruising tussen de Engelse Terriër en de gladharige Fox Terriër. Zoals de naam verklapt, is deze hond gefokt om tijdens de jacht vossen uit hun hol te drijven. Een bekende Fox Terriër is de hond van Kuifje: Bobby. Net als bobby zijn deze honden over het algemeen trouw, intelligent, dapper en goed met kinderen. De gladharige variant staat bekend om zijn lief, toegewijd, loyaal en aanhankelijk karakter. Het zijn uitstekende wakers die goed klikken met oudere kinderen. De draadharige variant is minder geschikt als waakhond en staat bekend om zijn enthousiast en energiek karakter en gevoel voor humor. Hij brengt altijd leven in de brouwerij. Hij is aangenaam gezelschap voor kinderen maar minder goed te combineren met andere dieren, tenzij ze al op jonge leeftijd goed getraind worden.</p>

Uiterlijk

De twee variëteiten van de Fox Terriër verschillen niet alleen qua karakter van elkaar maar ook qua vacht. De bouw van deze honden is vrij gelijklopend. De vacht is doorgaans wit, al dan niet met bruine en/of zwarte vlekken. De oren zijn geknikt en V-vormig. Terwijl de vacht van de gladharige Fox Terriër kort, plat, dicht en glad is, heeft de draadharige Fox Terriër een gebroken vacht, waardoor hij een ruiger uiterlijk heeft. Het haar van dit ras moet draaien en is daarom altijd wat langer op de snuit. Daarom lijkt het alsof hij een baardje heeft. Het is ook normaal dat hun vacht hard en stug aanvoelt.

Andere bijzonderheden

Fox Terriërs zijn nogal gevoelig voor gezondheidsproblemen, zoals staar en doofheid. Ze zijn luidruchtig en speels en houden van veel ruimte. Dus een grote tuin is zeker een plus. Zonder tuin moeten ze zeker voldoende aandacht, beweging en stimulatie krijgen. Dit is een hond die geniet van wandelen, jagen en spelen met frisbees en balletjes. Je moet een Fox Terriër vroeg en intensief trainen en hem consistent en kordaat opvoeden om hem gehoorzaam te maken. Vooral draadharige Fox Terriërs kunnen behoorlijk koppig uit de hoek komen. Deze variant kan ook heel hoog springen dus voorzie voor hem zeker een omheining van minstens 6 meter hoog.

De gladharige Fox Terriër vraagt minder onderhoud dan de draadharige. De eerste variant moet je af en toe borstelen met een stevige borstel en twee keer per jaar professioneel laten trimmen. Bij de draadharige soort moet je de vacht regelmatig laten plukken door een ervaren trimster om dode haren te vermijden. De baarde moet je vaak borstelen en schoonmaken om de aanhechting van vuil en het ontstaan van matten te voorkomen.

De Fox Terriër kan tot 39 cm hoog worden en tot 9 kilo wegen. De mannetjes zijn ietsje zwaarder dan de vrouwtjes. Doorgaans worden deze honden 13 tot 14 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland