Thuislevering mogelijk

25+ jaar ervaring

Erkende kennel met garantie

100% conform wetgeving

Goede begeleiding

Franse bulldog

Karakter

Franse Bulldogs zijn dol op kinderen. Het zijn vrolijke, speelse en verdraagzame speelkameraadjes. Deze komische hondjes staan open voor hechte, langdurige vriendschappen. Ze kunnen soms wel wat eigenzinnig zijn. Met de meeste andere dieren schieten ze goed op en je zet ze best samen met oudere kinderen.

Uiterlijk

Een Franse Bulldog is een stevige, gespierde rashond. Hij wordt 30 cm hoog, wat kleiner is dan een Engelse Bulldog. Gemiddeld weegt hij tussen de 9 en 13 kg. Dat is vrij zwaar voor een kleine gezelschapshond. Hij heeft een korte, gladde vacht die weinig onderhoud vraagt. Van kleur is hij meestal gestroomd wit, bont (wit met gestroomde vlekken) of fawnkleur. Franse Bulldogs hebben een typische platte snuit en spitse vleermuisachtige oren.

Andere bijzonderheden

Franse Bulldog puppies kunnen best koppig uit de hoek komen. Daarom is het belangrijk om ze goed op te voeden. Dit ras is geschikt voor eigenaars met een kleine woning of appartement. Deze rustige dieren moet je namelijk maar één keer per dag uitlaten. Door de platte snuit kan de Franse Bulldog wel wat kwijlen. Je moet hem ook goed beschermen tegen extremen buitentemperaturen. Laat hem best niet uit tijdens een hittegolf en zorg dat er tijdens de zomermaanden altijd water en schaduw beschikbaar is. Franse Bulldogs worden 11 à 12 jaar oud.

Franse bulldog puppies beschikbaar bij Felicanis