1. Wij verkopen enkel Belgische pupjes!!!
 2. Allen conform de wetgeving
  Wees er snel bij
 3. Enkel gesloten op Dinsdag en Zondag voormiddag
 4. 📞0032.14.638.404
 5. Hoek 53 , 2460 Tielen 

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Golden Retriever

Golden Retriever puppies

Golden Retriever kopen?

Heb je interesse om een Golden Retriever te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Beschikbare puppies Contact

Karakter

De Golden Retriever is afkomstig uit Engeland en wellicht een van de best gekende en meest typische gezinshonden. Hij staat bekend om zijn vriendelijk, sociaal en evenwichtig karakter. Retrievers zijn goedmoedig, meegaand en totaal niet agressief. Deze zachtaardige honden hebben een hoge aaibaarheidsfactor en zijn zacht en betrouwbaar met kinderen. Je kunt ze ook goed bij andere huisdieren zetten, zelfs katten. Een Golden Retriever is een prachtige rashond om aan het werk te zetten en een fantastisch familiehuisdier.

Uiterlijk

Golden Retrievers hebben een evenwichtig, krachtig lichaam. Ze hebben donkerbruine ogen, een stevige rechte snuit en hangoren. De reu van de Golden Retriever kan 56 tot 61 cm schouderhoogte bereiken. Het teefje meet 51 tot 56 cm hoog. Volwassen Retrievers wegen tussen de 27 en de 33 kg. Hun vacht is vlak of golvend met een waterafstotende ondervacht. De vachtkleur is goud of crèmekleurtint. Vooraan op de borst kunnen ze wat witte haren hebben.

Andere bijzonderheden

Goldens hebben een sterk reukvermogen en een groot aanpassingsvermogen. Ze hebben een luide blaf maar blaffen heel weinig. Dagelijks moeten ze 40 à 60 minuten intensief bewegen. Ze zijn behendig en gehoorzaam en dus enorm geschikt voor hondentraining, hondensporten of andere hondenactiviteiten. Ze zijn algemeen heel erg sportief aangelegd en houden van zwemmen. Retrievers krijgen graag concrete taken. Ze worden ingezet voor onder meer drugsdetectie, therapie en assistentie van mindervaliden. In het ophalen van neergeschoten wild voor jagers zijn ze ook erg getalenteerd. ‘Retriever’ betekent dan ook ‘ophaler’ in het Nederlands.

Een Golden Retriever verliest overvloedig haar, vooral in de herfst en de lente. Hem dagelijks borstelen zal al veel losse haren uit de vacht halen. Golden Retrievers houden van eten en krijgen gemakkelijk overgewicht als je hen overvoedt. Geef hem afgemeten porties op afgesproken tijdstippen om gezondheidsklachten te vermijden. Deze zachte gouden familievriend bereikt doorgaans een leeftijd van 12 à 13 jaar.

Golden Retriever puppies beschikbaar bij Felicanis

Mannelijk
Mannelijk

Reserveer nu

Foto genomen op:
Prijs:
Geslacht:
Geboortedatum:
Land van herkomst:
Extra informatie:
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • De reservatie is geldig voor 7 dagen.
 • MasterCard
  Visa
  Maestro
  Ondersteunde creditcards: MasterCard, Visa, Maestro
   

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel