• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Greyhound

Greyhound puppies

Greyhound kopen?

Heb je interesse om een Greyhound te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Greyhound is een oud ras dat lang geleden werd gebruikt tijdens de jacht op herten en ander wild. Hij schiet redelijk goed op met andere honden maar andere huisdieren, zoals vogels, konijnen en katten, vormen wel een probleem. Wanneer ze als pup met een huiskat opgroeien, is een vriendschap wel mogelijk. Ten opzichte van mensen is een Greyhound altijd vriendelijk. Ook naar kinderen toe is hij lief, zacht en betrouwbaar. Greyhounds zijn intelligent en aanhankelijk. Ze hechten zich snel aan hun gezinsleden maar ze zijn niet waaks en blaffen zelden.

Uiterlijk

Greyhouns hebben een gracieus en elegant uiterlijk. De schofthoogte van de reu en teef van een Greyhound is respectievelijk 71 à 76 cm en 68 à 71 cm. De Greyhound heeft een korte, strakke vacht. Veel voorkomende vachtkleuren bij Greyhounds zijn zwart, rood, reekleur, blauw, al dan niet gestroomd met wit.

Andere bijzonderheden

De Greyhound is de snelste hond ter wereld en wordt bijgevolg vaak ingezet in hondenraces. Hij is ontzettend wendbaar. Deze gevoelige hond heeft zeker baat bij hondentraining en moet je consequent opvoeden. Om hem fit en gelukkig te houden, heeft hij veel beweging nodig. Lange wandelingen zijn noodzakelijk om hem actief en gezond te houden. Hou hem best aan de leiband of laat hem ravotten binnen een stevige omheining. Tenminste een gemiddeld grote tuin is een must voor dit ras. De vacht van een Greyhound vraagt niet veel onderhoud. Zijn haren moeten glanzend zijn maar stevig en hard, niet zijdezacht. Zijn vacht is enigszins bestand tegen gure weersomstandigheden dus wassen is niet vaak nodig. Greyhounds worden gemiddeld 10 à 12 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland