• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Groenendaeler

Groenendaeler puppies

Groenendaeler kopen?

Heb je interesse om een Groenendaeler te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Groenendaeler of Groenendaler is een Belgische herder die ook wel eens Groenendaelse Herder wordt genoemd. Dit ras wordt succesvol ingezet bij het drijven van vee en als beschermhond, maar is ook een prima gezinshond. Groenendaelers zijn energieke, werklustige honden die graag opdrachtjes krijgen. Ze vormen een hechte band met hun baasje en zijn erg waaks. Hun intelligentie en gevoeligheid, bv. voor je intonatie, maakt dat ze snel dingen bijleren bij het trainen. Krijgen deze honden veel beweging, dan zijn het binnen erg rustige gezelschapsdieren. Ze houden vooral van balspelletjes en apporteren, maar ook van zwemmen.

Uiterlijk

Een Groenendaeler heeft een lange schedel en snuit en ook lange, vlakke, zwarte haren. Zijn oren zijn driehoekig en rechtopstaand. Hij weegt gemiddeld ongeveer 28 kilo en heeft een schouderhoogte tussen de 58 en de 62 cm.

Andere bijzonderheden

Groenendaelers hebben hun vrijheid nodig. Ze houden niet van hekken en muren, tenzij ze veel ruimte krijgen. Van jongs af moeten ze goed gesocialiseerd worden. Als ze regelmatig een nieuwe omgeving en situatie voorgeschoteld krijgen of kennismaken met nieuwe mensen of dieren, zijn het best flexibele huisdieren. Nog een voordeel is dat hun vacht weinig verzorging vraagt. Te veel of te grondig borstelen wordt zelfs afgeraden door hun gevoelige ondervacht. De Groenendaeler wordt gemiddeld 13 à 14 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland