• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Heilige birmaan

Heilige birmaan kittens

Heilige birmaan kopen?

Heb je interesse om een Heilige birmaan te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

Een heilige birmaan is een gemakkelijke, rustige en vriendelijke kat. Ze is kalm, bescheiden en verdraagzaam. Birmanen vinden het fijn om oogcontact te zoeken en kopjes te geven. Ze spelen ook heel graag in huis. Ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren en zijn natuurlijk dol op hun baasje en hun andere gezinsleden. Ze hebben wel nood aan een rustige plaats waar ze zich kunnen terugtrekken wanneer nodig.

Uiterlijk

Een heilige birmaan heeft een lang lichaam, een ronde kop en korte poten. Ze haalt een deel van haar charme uit haar volle wangen en diepblauwe ogen. Ze heeft een halflange vacht. Op de witte voetjes op de poten na is de vacht licht gekleurd. Deze zuiver witte ‘handschoenen’ moeten regelmatig verdeeld zijn over de voetjes en niet te hoog komen. De heilige birmaan komt voor in vachtkleuren als bruin (donker of chocolade), (licht)blauwgrijs en (licht)rood. Patronen variëren tussen strepen (tabby) en vlekken (schildpad) of combinaties daarvan. Gemiddeld weegt deze raskat tussen de 4,5 en 8 kg.

Andere bijzonderheden

Volgens de legende lieten Tibetaanse Kittahpriesters hun ziel na de dood overgaan in een witte kat. Zij aanbaden de god Song-Hyo en de godin Tsun Kyan-Kse, de heerseres van de zielsverhuizing. Deze laatste was gekend om haar saffierblauwe ogen. De heilige birmaan deelt met haar die oogkleur en haar gouden glans. De witte pootjes van deze kat staan voor de zuiverheid van de ziel en de donkere schaduw op de vacht en het donker masker staan voor de onreinheid van de aarde. Onsterfelijk is deze kat zeker niet, maar haar gemiddelde leeftijd wordt geschat op 9 tot 13 jaar. Sommigen zeggen dat dit ras zelfs 15 tot 20 jaar oud kan worden. Belangrijk is dat je deze katten in conditie houdt, want ze kunnen gemakkelijk te zwaar worden. Haar vacht is gemakkelijk te verzorgen.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland