• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Ierse wolfshond

Ierse wolfshond puppies

Ierse wolfshond kopen?

Heb je interesse om een Ierse wolfshond te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Ierse Wolfshonden kennen geen agressie. Het zijn evenwichtige gezinshonden met een vriendelijk, zachtaardig karakter. Ze zijn trouw aan hun eigenaar en uiterst volgzaam. Dwarsliggen zullen ze zelden doen en ze maken een verstandige indruk. Ze zijn ook gehard en geduldig. Ierse Wolfshonden zijn niet geschikt als waakhond of verdedigingshond. Het zijn échte mensenvrienden die het gelukkigst zijn als ze een deel van het gezin mogen uitmaken. Ze gaan dan ook goed om met mensenkinderen en soortgenoten. De Ierse Wolfshond is een Grote Vriendelijke Reus.

Uiterlijk

De schouderhoogte van een Ierse Wolfshond is bij reuen minimum 79 cm en bij teven 71 cm. Daarmee is het de grootste rashond die we kennen. Het gewicht van een reu is minimaal 55 kg en bij een teef minimaal 41 kg. Zijn vacht is van gemiddelde lengte en moet altijd ruw en hard op het lichaam liggen. De haren rond de ogen en snuit zijn iets langer en draadachtig. Kleuren die vaak voorkomen in de vacht van een Ierse Wolfshond zijn grijs, rood, zwart, reekleur en wit. De kleuren komen al dan niet gestroomd voor. Ierse Wolfshonden hebben ook een ringbaardje.

Andere bijzonderheden

De vacht van een Ierse Wolfshond moet regelmatig geborsteld of gekamd worden. Het kan ook nodig zijn om zijn vacht professioneel te laten plukken om dode haren te verwijderen. Ook is het noodzakelijk om de baard van de Ierse Wolfshond vaak te reinigen. Deze rustige honden laten hun zware stemgeluid zelden horen. Ze zijn leergierig en gemakkelijk te trainen. Als pup moeten ze wel leren om niet aan de leiband te trekken. Ierse Wolfshonden behoren tot de windhonden. Dus van nature zijn het jagers. Ze leven op in een grote tuin en hebben lange wandelingen nodig. Ze doen ook graag spelletjes met het hele gezin. De Ierse Wolfshond wordt ca. 9 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland