• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Italiaanse Windhond

Italiaanse Windhond puppies

Italiaanse Windhond kopen?

Heb je interesse om een Italiaanse Windhond te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Italiaanse Windhonden zijn lieve metgezellen die erg timide en gevoelig kunnen zijn. Ze vragen om een zachtaardige behandeling. Deze trouwe en volgzame honden zijn ook best pienter. Dit ras geeft geen problemen met katten of andere huisdieren. Ook met kinderen kan de Italiaanse Windhond goed opschieten. Ze hebben soms de neiging om iets te onderdanig te worden als ze streng worden aangepakt.

Uiterlijk

De elegante Italiaanse Windhond heeft een schouderhoogte van om en bij de 32 tot 38 cm. Zijn gewicht draait rond de 4 kg en mag de 5 kg niet overschrijden. Deze slanke viervoeter heeft een erg korte, satijnachtige vacht die zacht aanvoelt. Er zijn verschillende kleurnuances mogelijk, zoals ‘leisteen’, ‘isabel’ en zwart. Er kunnen witte vlekken voorkomen op de borst en voetjes.

Andere bijzonderheden

Een Italiaanse Windhond heeft nood aan intensieve beweging. Van een lange wandeling kikkert hij helemaal op. Hij is namelijk levendig, actief en zeer snel. Je houdt hem best aan de lijn of binnen een omheining. Italiaanse Windhonden aarden niet goed in een kennel, want ze zijn vrij afhankelijk. Het zijn ook geen buitenhonden want ze hebben het snel koud. Hun levensverwachting draait rond de 13 à 14 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel