• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Japanse spaniël

Japanse spaniël puppies

Japanse spaniël kopen?

Heb je interesse om een Japanse spaniël te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Japanse Spaniël of Japanse Chin is een vrolijke, kleine viervoeter. Zijn ongecompliceerde, innemende karakter maakt hem een echte knuffelhond. Japanse Spaniëls kruipen graag dicht tegen hun baasje aan en staan graag in de belangstelling. Ze kunnen het heel goed vinden met soortgenoten en kinderen. Ze zijn loyaal en liefdevol. Verrassend is misschien dat ze vrij zelfstandig zijn maar toch gehoorzaam.

Uiterlijk

Japanse Chins zijn prachtige kleine hondjes. Ze hebben een schouderhoogte van 20 à 25 cm. De mannetjes mogen doorgaans wat groter zijn. Op volwassen leeftijd wegen ze ongeveer zo veel als een pasgeboren baby: rond de 3 kg. De lange, dikke, zijdezachte vacht is meestal zwart van kleur met witte vlakken. Er zijn er ook witte met rossige vlakken maar die komen minder vaak voor. Bijzonder aan de vacht van deze lieverd is dat hij niet tot nauwelijks klit.

Andere bijzonderheden

De Japanse Spaniël is erg lief en blaft weinig. Een korte wandeling of dagelijkse speelsessie is voldoende om hem gezond actief te houden. Uiteraard is het wel opletten geblazen met ruw spel en grote honden. Daar is dit kleine hondje niet tegen opgewassen. Japanse Chins verharen gemiddeld. Hun vacht vraagt om een bijzondere kam- en borsteltechniek die elke professionele hondentrimmer je kan voordoen. Wassen doe je hem enkel wanneer dit echt nodig is maar de ogen en oren reinig je best dagelijks. Let ook op met extreem koude of warme buitentemperaturen. Wie deze langharige schat veel liefde en aandacht geeft, mag zo’n 12 tot 14 jaar genieten van zijn gezelschap.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland