• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Leonberger

Leonberger puppies

Leonberger kopen?

Heb je interesse om een Leonberger te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Leonberger is een Duitse rashond die erg geliefd was in het koningshuis. Het is het oudste nog bestaande Duitse ras. Het zijn vriendelijke, evenwichtige en trouwe metgezellen maar ook uitstekende en beheerste wakers en werkhonden. Ze zijn nu vooral populair in Frankrijk en de Scandinavische landen. Deze zelfzekere hond is zeker geen ruziemaker. Hij kan goed om met soortgenoten en zowel met kleine als grote kinderen. Leonbergers hebben weinig tot geen jachtinstinct en kun je dus ook perfect samen met katten opvoeden.

Uiterlijk

De Leonberger is een krachtig, groot maar elegant dier met een zachte uitdrukking en een indrukwekkende, koninklijke uitstraling. Hij is goed geproportioneerd en gespierd, waardoor hij intimiderend kan zijn voor ongenode indringers. Deze vriendelijke reus heeft een dubbele vacht: een overvloedige, lange, rechte bovenvacht en een dikke, dichte ondervacht. Hij heeft wat bevedering aan de voorpoten en extra dik haar rond de broek. Ook heeft hij een flinke haardos op de borst en rond de hals. Hij werd oorspronkelijk gefokt om op een leeuw te lijken dus zijn vachtkleuren zijn meestal ‘leeuwachtig’. Ze gaan van goudgeel tot roodbruin met een zwart of donker masker. De schouderhoogte van de mannetjes gaat van 72 tot 80 cm en die van de vrouwtjes van 65 tot 75 cm. Het standaardgewicht ligt tussen de 34 en de 50 kg.

Andere bijzonderheden

Leonbergers zijn geen luidruchtige blaffers. Ze zijn intelligent, enthousiast en houden ervan te behagen. Dat maakt ze ideale honden om te trainen. Ze vereisen veel dagelijkse beweging, mentale stimulatie en interactie met hun gezinsleden om gelukkig te worden. Ook hebben ze nood aan veel ruimte. Ze zijn in hun nopjes in een grote omheinde tuin of landelijke omgeving. Leonbergers zijn uitstekende zwemmers die houden van wandelen, hardlopen en gezellige familieactiviteiten. Ze blinken uit in flexibiliteit en tracking en het zijn uitmuntende therapie- en reddingshonden. Hun gemiddelde levensverwachting ligt tussen de 9 en de 11 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland