• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Maine Coon

Maine Coon kittens

Maine Coon kopen?

Heb je interesse om een Maine Coon te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

De Maine Coon is van alle oorspronkelijke kattenrassen één van de grootste katten. Het ras komt oorspronkelijk uit de omgeving van New England, Maine en de omliggende staten in de VS. Deze raskatten hebben een rustig en stabiel karakter maar ze zijn evengoed speels en zitten vol energie. Ze zijn tolerant en sociaal naar andere huisdieren en mensen toe. Deze harmonieuze kat heeft een evenwichtig humeur. Ze is relatief zelfstandig. Daardoor is het mogelijk om ze als enige kat in huis te houden. Wel beschouwt ze zichzelf als een deel van het gezin en houdt ze nauwlettend het reilen en zeilen in huis vanop een afstand in de gaten.

Uiterlijk

De Maine Coon heeft een imposant voorkomen. Zowel qua schofthoogte, lengte en gewicht is het één van de grootste oorspronkelijk gedomesticeerde kattenrassen. Deze poes heeft een stevig skelet en een lange, volle staart. Tijdens de winter heeft ze een imposante kraag en een dichte ‘broek’ van beharing om haar achterpoten. Sommige exemplaren hebben ook oorpluimpjes. Hun halflangharige vacht komt voor in verschillende kleuren. Volwassen vrouwtjes wegen tussen de 4 en de 6 kg en katers tussen de 5 en de 9 kilo.

Andere bijzonderheden

Volgens een urban legend zou de Maine Coon een kruising zijn tussen een lynx en een wasbeer. Dat is natuurlijk niet waar. Haar precieze afkomst blijft een mysterie. Al vermoedt men dat ze genen deelt met de Noorse Boskat die naar Amerika gebracht zou zijn, wellicht door kolonisten. De Maine Coon zou dan ook dienst hebben gedaan als scheepskat, om de knaagdieren aan boord te vangen. Dit ras is bijzonder geschikt voor mensen op zoek naar een poes die enkel binnenhuis of op een appartement leeft. Main Coons zijn de circusartiesten van de katten. Ze zijn fantastisch om gade te slaan. Met de kleinste prullen kunnen ze zich urenlang vermaken. Ze blijven ook op latere leeftijd speels. Deze kat is volgroeid na zo’n 3 tot 4 jaar en heeft een levensverwachting van 10 tot 15 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland