• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Mastino Napoletano

Mastino Napoletano puppies

Mastino Napoletano kopen?

Heb je interesse om een Mastino Napoletano te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Zoals de naam suggereert is de Mastino Napoletano een Italiaanse hond afkomstig van Napels. Met de juiste opvoeding is de Mastino een evenwichtige en bedaarde hond met een groot hart voor zijn gezin. Mastino’s zijn uitstekende wakers die niet alleen waarschuwen bij gevaar. Ze zullen huis en haard ook moedig verdedigen. De Mastino Napoletano zal niet aarzelen om in te grijpen wanneer zijn baasje in gevaar is of wanneer indringers zijn eigendom betreden. Het zijn geharde dieren die behoorlijk dominant kunnen zijn. Van nature zijn ze territoriaal ingesteld. Ze houden ervan dicht bij hun gezin te zijn en voelen zich graag betrokken in het dagdagelijkse leven. Aarzel dus niet om hen concrete taken te geven.

Uiterlijk

Ondanks het zachtaardige karakter van de Mastino Napoletano heeft hij een intimiderend uiterlijk. Hij staat vooral bekend om zijn enorme rimpels. De reutjes van de Mastino Napoletano zijn tussen de 65 en de 75 cm hoog. De teefjes bereiken doorgaans een hoogte van 60 tot 68 cm. Reuen zijn ook meestal wat zwaarder. Ze wegen gemiddeld 50 tot 70 kg terwijl het gewicht van teefjes schommelt tussen de 42 en de 60 kg. Mastino’s hebben een korte, dichte vacht met gladde en fijne beharing. Blauwgrijs is de meest voorkomende vachtkleur. Daarnaast zijn de kleuren zwart, grijs, bruin en vossenrood ook mogelijk. Alle schakeringen komen zowel effen als gestroomd voor. Er mag ook een kleine, witte aftekening op de borst en tenen voorkomen.

Andere bijzonderheden

De vacht van een Mastino Napoletano vraagt relatief weinig onderhoud. Af en toe moet je zijn vacht wel borstelen met een rubberen borstel om losse haren te verwijderen. Deze rashond verhaart gemiddeld. Mastino’s hebben dagelijks minstens twee lange wandelingen nodig om gezond en actief te blijven. Daarom hebben ze echt behoefte aan een middelgrote tuin. Training van jongs af aan is sowieso een goed idee om te vermijden dat dit ras overbeschermend wordt. De gemiddelde leeftijd van deze Italiaanse rashond is 9 tot 11 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland